Foto: Shutterstock
Veicot muitas kontroles pasākumus lidostā "Rīga", Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas kāda pasažiera mugursomā atklājušas 2,3 kilogramus marihuānas, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Piedaloties narkotiku meklēšanas sunim aizturēts kāds ar reisu no Atēnām ielidojis 1981.gadā dzimis Bulgārijas pilsonis, kura bagāžā – mugursomā speciāli tam izveidotā slēpnī - atklāja aptuveni 2,3 kg marihuānas. Pret personu ir uzsākts kriminālprocess un piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

VID narkotiku meklēšanas suns amatpersonai norādīja uz minēto pasažieri un viņa bagāžu kā uz aizdomīgu. Personai tika uzdots jautājums, vai pie tās atrodas kādas narkotiskās vielas. Persona no apģērba kabatām izņēma dažādas mantas, kā arī uzrādīja sērkociņu kastīti, kas atradās aiz viņa bikšu jostas.

Atverot sērkociņu kastīti, tika konstatēts, ka tajā atrodas zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes viela. Uz muitas amatpersonu jautājumu, vai pie personas atrodas vēl kādas citas narkotiskās vielas, tika saņemta noliedzoša atbilde. Tomēr, ņemot vērā, ka narkotisko vielu meklēšanas suns kā aizdomīgu bija uzrādījis arī personas bagāžu – ceļojuma somu, VID muitas amatpersonas rūpīgi pārbaudīja arī to.

Ceļojumu somā tika atrastas dažādas lietotas drēbes, kā arī zilas krāsas tukša mugursoma. Pataustot mugursomu, bija jūtams, ka tās muguras daļā ir kaut kas iešūts. Pārgriežot mugursomas apšuvumu, VID muitas amatpersonas konstatēja tajā paslēptu brūnas krāsas iepakojumu. Nedaudz atplēšot iepakojumu, atklājās, ka tajā atrodas zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes viela. Iepakojuma svars bija gandrīz divarpus kilogrami.

Abām augu izcelsmes vielām – gan tai, kas atradās pasažiera uzrādītajā sērkociņu kastītē, gan tai, kas bija iešūta mugursomā - tika veikts narkotisko vielu ekspress tests" un tā rezultāti uzrādīja, ka atrastā viela, iespējams, ir marihuāna.

12.maijā Rīgas rajona tiesa aizdomās turamajai personai piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!