Foto: Valsts policija

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz robežas ar trešajām valstīm, atklāja 69 160 cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes nodokļa markām kontrabandu, portāls "Delfi" uzzināja VID.

20. augustā Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukušā kravas vilciena fizisko kontroli, muitas amatpersonas atklāja, ka zem viena vagona tā konstrukcijā ar magnētiem ir piestiprinātas 20 melnā polietilēna plēvē ietītas kastes. Atverot iepakojumus, tajos konstatēti 20 000 cigarešu "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Lietas materiāli nosūtīti VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma izskatīšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Savukārt Terehovas muitas kontroles punktā, veicot no Krievijas iebraukušā vieglā automobiļa "Chrysler" fizisko kontroli, muitas amatpersonas konstatēja, ka automobiļa grīdas nišas, kas paredzētas sēdekļu salikšanai un atrodas starp pirmo un otro sēdekļu rindu, ir piepildītas ar cigaretēm. Muitas kontroles rezultātā tika izņemtas 49 160 cigarešu "Winston" ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

21. augustā VID Muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190. panta pirmās daļas par cigarešu kontrabandu. Likums par to kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālprocesā aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēta kāda Latvijas pastāvīgā iedzīvotāja, kurai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocesā izņemts transportlīdzeklis un cigaretes.

Cigaretes tiks nodotas Nodrošinājuma valsts aģentūrai iznīcināšanai.

Pirmstiesas izmeklēšana turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!