Foto: F64
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policiju, pārbaudot Latvijā reģistrētu automašīnu pie bijušā robežkontroles punkta "Grenctāle", atrada 2020 tabletes mefedrona, divas tabletes MDMA jeb ekstazī, divus šaujamieročiem līdzīgus priekšmetus un 310 kaujas patronām līdzīgus priekšmetus, kā arī aptuveni 250 grami hašiša, portālu "Delfi" informēja VID.

23.aprīļa rītā uz autoceļa pie Latvijas-Lietuvas robežas, netālu no bijušā robežkontroles punkta "Grenctāle", tika apturēta no Lietuvas Latvijā iebraucoša automašīna "Toyota Celica" ar Latvijas valsts numura zīmi, kurā atradās divi 1975.un 1977.gadā dzimuši Latvijas iedzīvotāji.

Automašīnas bagāžniekā tika atrasti divi caurspīdīgi polietilēna maisi ar pelēkām tabletēm, divi šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti, kā arī 162 kaujas patronām līdzīgi priekšmeti. 1977.gadā dzimušais vīrietis uzrādīja vēl 148 kaujas patronām līdzīgus priekšmetus.

Automašīna tika nogādāta Rīgas Brīvostas muitas kontroles punktā, kur pie 1977.gadā dzimušā vīrieša atrada vēl divas baltas tabletes.

VID Muitas kriminālpārvaldē par notikušo ierosināts kriminālprocess par aizliegto vai reglamentēto preču un vielu pārvietošanu pāri Latvijas robežai lielā apmērā, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Atrastās vielas nosūtītas Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei ekspertīzei, un tajā pašā dienā tika saņemts primārais ekspertīzes atzinums, ka izņemtās 2020 tabletes satur mefedronu, bet divas tabletes satur MDMA.

Tajā pašā dienā, piesaistot narkotiku meklēšanas darba suni, notika kratīšana 1977.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā Rīgā, kur tika atrasti elektroniskie svari un aptuveni 250 grami hašiša vienā sapresētā briketē.

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm, izņemto narkotisko vielu vērtība mazumtirdzniecībā varētu būt vairāk nekā 10 500 lati. Speciālistu rīcībā esošā informācija liecina, ka tabletes bija paredzētas pārdošanai Latvijā, savukārt par ieročiem informācija vēl tiek precizēta.

Ņemot vērā to, ka 25.aprīlī Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa atteica drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu 1977.gadā dzimušajam vīrietim, procesa virzītājs viņam piemēroja policijas uzraudzību. Savukārt 1975.gadā dzimušajam vīrietim tajā pašā datumā tika piemērots drošības līdzeklis – drošības nauda un uzturēšanās noteiktā vietā.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamiem kontrabandas gadījumiem, VID aicina ziņot, zvanot uz VID diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80009070, izvēloties tēmu "Kontrabanda". Iedzīvotāji tiks savienoti ar VID muitas iestāžu Nacionālo kontaktpunktu, kur 24 stundas diennaktī VID darbinieks uzklausa iedzīvotāju sniegto informāciju. Informācijas sniedzējam ir tiesības saglabāt anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!