Foto: VID

Nedēļas nogalē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas darbinieki lieguši pāri valsts austrumu robežai nelegāli ievest Latvijā 723 355 dažādu marku cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, kas bija paslēptas kravas vilciena ogļu kravā, automašīnu konstrukcijās un kāda autovadītāja personīgajās mantās, portālu “Delfi” informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Tās sestdien, 27.oktobrī, Terehovas muitas kontroles punktā kādas kravas automašīnas kabīnē zem apšuvuma un autovadītāja personīgajās mantās tika atrastas 2 160 „Winston" un „More" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 47 gadus vecs Lietuvas pilsonis.

Vēl dienu iepriekš - 26.oktobrī-, Indras muitas kontroles punktā, kāda no Baltkrievijas iebraucošā kravas vilciena padziļinātas kontroles laikā muitnieki un robežsargi atklāja, ka vagonā zem ogļu kravas ir paslēptas 710 000 „Premier" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt Grebņevas muitas kontroles punktā automašīnas "Volkswagen Passat" kontroles laikā starp degvielas tvertni un grīdu muitnieki atrada slēptuvi ar cigaretēm. Demontējot degvielas tvertni, tika izņemtas 11 195 „Bayron" un „Kiss" marku cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. Šo automašīnu vadīja 20 gadus vecs Latvijas pilsonis.

Par diviem pārkāpumiem VID noformējis administratīvā pārkāpuma protokolus par muitošanai pakļauto preču ievešanu muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās  nedeklarējot, bet lietas materiāli par ogļu kravā atrastajām nedeklarētajām cigaretēm nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei, kas 2012.gada 27.oktobrī par to ierosinājusi kriminālprocesu par kontrabandu.

Izņemtās cigaretes novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās, bet automašīnas - aizturēto automašīnu stāvlaukumos līdz lietu izskatīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!