Foto: Reuters/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde kriminālvajāšanai nodevusi kriminālprocesu, kurā narkotiku pārvadāšanā apsūdzēts kāds jau iepriekš tiesāts vīrietis un viņa civilsieva.

Noziedzīgā grupējuma aizturēšana notikusi martā, kad VID darbinieki apturēja un pierobežā pārbaudīja kādu Latvijā reģistrētu automašīnu. Atklājās, ka ar auto kāds 34 gadus vecs Latvijas iedzīvotājs no Lietuvas, paslēptu cimdu saišķī, ved 97,581 gramu kontrabandas metamefatamīna, "Delfi" informēja VID.

Aizturēšanas brīdī automašīnā atradās vēl divas personas, no kurām viena ir tagad apcietinātā vīrieša 29 gadus vecā civilsieva. Sievietei piemērots aizdomās turētās statuss, savukārt otrai personai – liecinieka statuss.

Kratīšanā aizturēto personu dzīves vietā atrasti piederumi narkotisko vielu fasēšanai un tirdzniecībai - svari, karotītes, tukši maisiņi, vairāki mobilie telefoni un SIM kartes, kā arī neatļauti glabāts pašrocīgi izgatavots 6 mm kalibra īsstobra gludstobra pusautomātisks šaujamierocis ar munīciju.

Izmeklētāju rīcībā ir fakti, kas liecina par abu personu iespējamo narkotisko vielu regulāru lietošanu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka 34 gadus vecais vīrietis iepriekš tiesāts ar brīvības atņemšanu par narkotiku tirdzniecību un no apcietinājuma atbrīvots pērn maijā, taču paliekot policijas uzraudzībā.

Kontrabandā pieķertajam vīrietim martā piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, tajā viņš atrodas joprojām. Savukārt sieviete atrodas policijas uzraudzībā.

Kriminālprocesa ietvaros arestēts sievietes īpašums – dzīvoklis vienā no Rīgas mikrorajoniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!