Foto: AFI

Valsts ieņēmumu dienests (VID) neapstiprina publiski izskanējušo informāciju par VID vadītāja amata kandidātes Ingas Koļegovas brālim piederošu auto aizturēšanu, portālu "Delfi" informēja VID sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Teice-Mamaja.

Viņa norādīja, ka VID struktūrvienības nav aizturējušas nedz Koļegovas brālim piederošu auto, nedz viņam piederoša uzņēmuma kravu. VID kategoriski noraida izteiktos pārmetumus par centieniem izmantot dienesta rīcībā esošos resursus, lai ietekmētu dienesta vadības izvēli.

Teice-Mamaja uzsvēra, ka VID, veicot tam noteiktos uzdevumus un pienākumus, konsekventi ievēro Latvijas un Eiropas Savienības likumos un normatīvajos aktos noteikto. Jebkādus uzraudzības un kontroles pasākumus nodokļu un muitas jomā VID veic, balstoties uz rūpīgi izstrādātām riska analīzes sistēmām un kvalificētu darbinieku profesionālo pieredzi un zināšanām. Tādējādi ir pilnīgi nepieņemami un nepamatoti jebkādi apgalvojumi par iespējamo politisko ietekmi uz iestādes rīcību vai lēmumiem, pauž VID.

Jau ziņots, ka otrdien premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) nāca klajā ar paziņojumu, ka uz valsts robežas aizturēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata pretendentes Ingas Koļegovas brāļa automašīnu.

Vairāk informācijas par notikušo premjers nesniedza. Viņš gan piebilda, ka šis gadījums kalpo par pierādījumu VID notiekošajām shēmām. Viņš neizslēdza iespēju, ka provokācijas varētu turpināties: "Spēki, kuri ir ieinteresēti vājā VID vadītājā, kas ļautu šīm tradīcijām turpināties, ir pietiekoši dzīvi."

Savukārt premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars pēc preses konferences informēja, ka automašīnas aizturēšanu veikusi kāda no VID struktūrvienībām. Koļegovas brālis neesot aizturēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!