Foto: AFP/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes darbinieki par vairākkārtējiem narkotisko vielu kontrabandas faktiem pasta sūtījumos aizturējuši 1995.gadā dzimušu Latvijas pilsoni, informēja VID pārstāvji.

Laikā no 2015. gada jūnija līdz 2016. gada janvārim VAS "Latvijas Pasts" vēstuļu šķirošanas daļā tika izņemti pieci pasta sūtījumi, kuros tika konstatētas narkotiskās vielas. Visiem minētajiem pasta sūtījumiem bija norādīts viens saņēmējs - kāda Latvijas pilsone.

Izņemtajos pasta sūtījumos tika konstatētas dažādas narkotiskās vielas - kanabiss (1,4376 grami), dimetiltriptamīns, kas ir triptamīna grupas psihotropā viela (0,1028 grami), MDMA jeb 3,4 metilēndioksimetilamfetamīns (četras tabletes), iespējams, amfetamīns, uz ko norādīja veiktais narkotisko vielu eksprestests (kopējais svars ar iepakojumu 1,53 grami).

Šā gada 13.aprīlī VID Muitas policijas pārvaldes darbinieki veica kratīšanu tās personas dzīvesvietā, kura bija norādīta kā pasta sūtījumu saņēmēja, un konstatēja vairākus iepakojumus, kuros iepriekš atradās narkotiskās vielas, un tukšas aploksnes ar ārvalstu pastmarkām, kurās atradās iepakojumi ar pasūtītajām narkotiskajām vielām.

Speciālo izmeklēšanas pasākumu rezultātā VID Muitas policijas pārvaldes darbinieki aizturēja 1995.gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kura vairākkārt ar pasta sūtījumiem pāri Latvijas valsts robežai mēģināja pārvietot narkotiskās vielas no Spānijas, Nīderlandes un Vācijas.

Par šiem nodarījumiem tika sākti kriminālprocesi pēc Krimināllikumā paredzētā noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm, tas ir, par iespējamo narkotisko, psihotropo vai jauno psihoaktīvo vielu, kā arī to saturošu izstrādājumu vai prekursoru, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai nelikumīgā veidā. 19. februārī visi pieci kriminālprocesi tika apvienoti vienā lietvedībā.

2016. gada 14. aprīlī tika pieņemts lēmums par personas atzīšanu par aizdomās turēto pēc Krimināllikumā paredzētā noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmēm par narkotisko vielu kontrabandas faktiem.

Personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, tādēļ plašāku informāciju izmeklēšanas interesēs sniegt nav iespējams.

VID atkārtoti informē - svarīgi apzināties, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai.

Narkotisko vielu kontrabanda ir smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība un sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!