Foto: VID
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki apturējuši narkotiku pārvadātāju grupējuma darbību, kas vairākkārt plānojis un organizējis narkotisko vielu piegādi uz Latviju, izmantojot piegādi pa pastu. VID kopumā aizturējis sešas personas, no kurām vienam - nozieguma organizatoram – piemērots apcietinājums, portāls “Delfi” uzzināja VID.

VID informē, ka šā gada 4.martā kontrolējot pasta sūtījumus vienā no Rīgas rajona pasta nodaļām, VID narkotiku meklēšanas suns kā uz aizdomīgu norādīja uz kādu pasta sūtījumu no ASV, kuru atverot izrādījās, ka tajā atrodas divi vakuuma iepakojumi ar specifisku smaku, bet tajos - aptuveni pusotrs kilograms augu valsts izcelsmes vielas.

VID vielu nosūtīja primārās ķīmiskās ekspertīzes veikšanai Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei un saņemts eksperta atzinums, ka izžāvētā augu valsts izcelsmes masa, kas atradās divos vakuuma iepakojumos, ir kanabiss (marihuāna) ar kopējo svaru 1340 grami.

Tāpat VID noskaidrojis, ka noziegumu pastrādājusi noziedzīga grupa, kas vairākkārtīgi plānojusi un organizējusi narkotisko vielu piegādi uz Latviju, izmantojot piegādi caur pastu, par nelielu samaksu nozieguma izdarīšanā iesaistot personas bez noteiktas nodarbošanās un ienākumiem.

Muitas kriminālpārvaldē sākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai lielā apmērā, kas kā sodu vainīgajiem paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem vai piespiedu darbu, vai naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

VID informē, ka tas veicis septiņas kratīšanas iesaistīto personu dzīvesvietās un vienā automašīnā, kur atrastas vēl citas, iespējams, narkotiskās vielas, kas nosūtītas ekspertīzei Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei.

Kopumā aizturēti seši Latvijas pilsoņi, no kuriem trīs atzīti par aizdomās turētajām personām, bet nozieguma organizatoram - 1975.gadā dzimušam vīrietim - Rīgas rajona tiesa piemērojusi apcietinājumu.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!