18. oktobrī ap pulksten 20:30 Tukuma iecirknis saņēmis informāciju par kādu aizdomīgu automašīnu Tukumā, kuru, iespējams, vada iereibusi persona, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policisti noskaidrojuši, ka mašīna iepriekšējā dienā nozagta Saldus pilsētā. Automašīnas zagli policisti jau noskaidrojuši un izsludinājuši meklēšanā, kurai piesaistīti visi norīkojumā esošie valsts un pašvaldības policijas spēki. Tāpat meklēšanā iesaistījusies apsardzes firmas "Evor" mobilā grupa.

Ap pulksten zagtā automašīna pamanīta Tukumā, Smilšu ielas mikrorajonā, kur policisti ar savu dienesta automašīnu nobloķējuši zagto auto un devušies aizturēt autovadītāju. Tomēr iespējamais zaglis ar spēkratu ietriecies dienesta automašīnā un braucis virsū "Evor" darbiniekiem. Zaglim izdevies aizbraukt, bet policija sākusi pakaļdzīšanos.

Vajāšana noritēja ļoti lielā ātrumā, dažbrīd sasniedzot pat 200 kilometrus stundā. Bēgošajam autovadītājam izdevies nobraukt diezgan lielu attālumu, jo vajāšana turpinājusies vēl aiz Kandavas, norādīja policijā.

Uz ceļa Kandava-Sabile, mēģinot nogriezties sānceļā, zagļa vadītā automašīna avarējusi un apgāzusies uz jumta. Avarējusī automašīna aizdegusies, bet policistiem izdevies ātri nodzēst pirmās liesmas.

Policija operatīvi aizturējusi 1992. gadā dzimušo blakussēdētāju, bet pats šoferis bija iesprostots automašīnā un avārijā guvis miesas bojājumus. Notikuma vietā ieradušies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji, kas kopīgiem spēkiem vadītāju no auto izvilkuši un nodevuši mediķu aprūpē.

Zaglis bijis kāds 1993. gadā dzimis Tukuma novada iedzīvotājs, kurš pie zagtā auto stūres bija sēdies bez autovadītāja apliecības un alkohola reibumā. Viņš policistiem skaidrojis, ka mašīnu zadzis, jo tajā atstātas aizdedzes atslēgas.

Likumpārkāpējs policijai jau ir labi zināms - piecas reizes tiesāts noziedznieks, kuram bija piemērots apcietinājums un kuru tiesa bija izsludinājusi meklēšanā par neierašanos uz tiesas sēdēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!