Sestdien, 19. aprīlī, Strenču novada Plāņu pagasta Kazruņģī, vecajā lidlaukā notika ikgadējā nelegālā dragreisa sezonas atklāšanas pasākums "Kazruņgis 2014". Pasākuma laikā notika negadījums – trasē izbrauca "Volkswagen Passat" un tā aizmugurē ietriecās "Honda Accord". Nelegālā dragreisa apmeklētāji, pārsvarā jaunieši, sprieda linča tiesu – veco universāli iedzina pļavā, apgāza un aizdedzināja.

Šis starpgadījums ir plaši dokumentēts un apspriests sociālajos tīmekļos. Kā noprotams no aculiecinieku stāstītā, dragreisā "Kazruņģis 2014" jau bija dots starts diviem automobiļiem, kuri traucās pa nelegāli ierīkoto trasi. "VW Passat" vadītājs vēlējies no stāvvietas pļavā aiz tiem doties trasē, iespējams, lai dotos prom. Auto izbraucis trasē un nepamanīja, ka pēc diviem "sportistiem" traucas vēl viens auto – "Honda Accord", kas nepaspēja nobremzēt un ietriecās "VW Passat" aizmugurē.

Kā sociālajos tīmekļos norāda aculiecinieki, "VW Passat" vadītājs un pasažieri sapratuši, ka saniknotais pūlis un "Honda" vadītājs mierā neliksies, tāpēc uzreiz pametuši notikuma vietu. Satrakotais pūlis alka linča tiesu, tāpēc "VW Passat" universāli jaunieši iestūma atpakaļ pļavā, sāka to demolēt, apgāza uz jumta un beigās vēl aizdedzināja.

Notikuma vietā ieradās policija un ugunsdzēsēji. Tobrīd vairāki pasākuma apmeklētāji jau bija pametuši notikuma vietu, lai izvairītos no sarunas ar likumsargiem. Kā norāda aculiecinieki, policijai uzreiz pieteicies arī nodegušā "VW Passat" autovadītājs, kurš līdz tam slēpās no pūļa.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā inspektore Dace Jukāma aģentūrai LETA atklāja, ka "Volkswagen" vadīja kāds 1986. gadā dzimis Valkas iedzīvotājs. Viņš pie stūres sēdies 1,77 promiļu reibumā. Policija par notikušo ir sākusi kriminālprocesu. Policija noskaidro arī lietas apstākļus saistībā ar automašīnas nodedzināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!