Likumsargi aizvadītajā nedēļā aizturējuši četrus vandaļus, kas uzbrukuši pašvaldības policistiem un viņu automašīnai, jo tie esot traucējuši atpūtniekiem lietot alkoholu. Tagad Rīgas pašvaldības policija (RPP) publicējusi aizturēšanas video.

8. oktobra vakarā pašvaldības policijas Centra pārvaldē saņemta informācija no policijas darbiniekiem Videonovērošanas centrā par to, ka kādai sievietei, iespējams, nepieciešama palīdzība, jo uz ielas viņai uzmācoties divi vīrieši.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki sastapa vairākus vīriešus un sievieti – visi esot bijuši manāmi iereibuši, tomēr atklājies, ka visi ir savstarpēji pazīstami un policijas palīdzība nav nepieciešama.

Sarunas laikā vīrieši pret policijas darbiniekiem izrādīja agresiju, jo policisti esot traucējuši viņiem lietot alkoholu. Uz aicinājumu nomierināties, personas nereaģēja, bet tā vietā izteica fiziskus draudus. Personu agresīvās uzvedības dēļ uz notikuma vietu izsaukta papildus policijas patruļa.

Aizturēšanas laikā viens no vīriešiem veica sitienus ar kājām pa operatīvo transportlīdzekli, tādējādi bojājot auto durvis, cits uzbruka policistam, cenšoties nodarīt miesas bojājumus.

Informācija par notikušo nodota Valsts policijas darbiniekiem, kuri arī ieradās notikuma vietā, kur kopumā tika aizturētas četras personas. Divus vīriešus par operatīvā transportlīdzekļa tīšu bojāšanu un par uzbrukumu policijas darbiniekam nogādāja Valsts policijas iecirknī tālāko procesuālo darbību veikšanai. Vēl divas personas nogādātas pašvaldības policijas dežūrdaļā, kur noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu un nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!