Rīgas pašvaldības policijas (RPP) videonovērošanas centra darbinieki svētdien, 26. martā, ievēroja divus jauniešus, kas aprakstīja policijas busiņu, portālu "Delfi" informēja policijas Galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Policisti bija devušies uz Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, kur bieži tiek saņemtas sūdzības par smēķējošiem jauniešiem. Apsekojot teritoriju, pārkāpumi netika konstatēti, taču kamēr policisti bija prom no operatīvā transportlīdzekļa, divi jaunieši piegāja pie tā un uz aizmugurējām durvīm uzrakstīja savus vēstījumus.

Jaunieši ar pirkstiem vilka līnijas policijas busiņa aizmugurējo durvju putekļu un smilšu kārtā. Videonovērošanas kamerās bija redzams, ka viens jaunietis raksta "Dievs svēti Latviju", bet otrs jaunietis raksta nepiedienīgu vārdu krievu valodā.

Brīdī, kad jaunieši savus vēstījumus bija uzrakstījuši, pie viņiem piegāja policists, taču jaunietis, kurš bija uzrakstījis rupjību, metās bēgt.

Jaunietis skrēja Bastejkalna virzienā, bēgšanā iesaistot parkūra elementus, taču vienā no lēcieniem jaunietis neveiksmīgi piezemējās un nokrita. Tajā brīdī viņš tika aizturēts.

Arī tad, kad jaunietis bija notverts, viņš nevēlējās sadarboties ar policistiem un ilgu laiku nevēlējās nosaukt savu vārdu. Tomēr pēc pārrunām un izskaidrošanas, ka viņa rīcība fiksēta videoierakstā, viņš atzina vainu. Izrādījās, ka jaunietis ir 16 gadus vecs.

Par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu, kā arī informēta jaunieša māte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!