Likumsargi otrdien, 19. jūnijā, no kāda galvaspilsētas centra dzīvokļa atbrīvoja suni, kura saimniece vairāk nekā nedēļu bija atstājusi ķepaini ieslēgtu vannasistabā, portālu "Delfi" informē Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Suņa saimniece ir kāda Ķīnas pilsone, kura pirms astoņām dienām pametusi Latviju, bet suni atstājusi ieslēgtu dzīvoklī.

Suns vairākas dienas rējis un smilkstējis. To sadzirdējis kaimiņš. Viņš vispirms centies ar saimnieci sazināties, taču tas nav izdevies. Visbeidzot viņš izsaucis RPP.

Piesaistot kolēģus no Valsts policijas, kārtībsargi iekļuva dzīvoklī. Viņi pamanīja, ka vannasistabas durvis ir ne tikai aizslēgtas, bet arīdzan nobloķētas ar krēsla atzveltni.

Atverot vannasistabas durvis policisti pamanījuši, ka grīdu klāj izkārnījumi un tiem pa vidu sēd tumšas krāsas vidēja auguma suns.

Mājdzīvnieka barības trauks bija tukšs un arī to piepildījuši izkārnījumi, savukārt vienīgais redzamais svaiga ūdens avots bija pods, kuram bija pacelts vāks. Vēl telpas stūrī mētājās sausās suņu barības maiss, taču arī tas bija tukšs.

Policisti dzīvoklī atrada konservus un ūdeni, tāpēc pabaroja un padzirdīja suni.

RPP darbinieki sazinājās ar dzīvnieku patversmes "Ulubele" darbiniekiem, kuri pēc neilga laika ieradās notikuma vietā. Patversmes darbinieki noskaidroja, ka suns ir čipēts, taču nav reģistrēts Lauksaimniecības datu centra bāzē.

Dzīvnieks aizvests uz patversmi, kur veikta suņa medicīniskā apskate.

Saistībā ar notikušo uzsāktas četras administratīvā pārkāpuma lietvedības – par dzīvnieku noteikumu pārkāpumu, par dzīvnieka nereģistrēšanu, par pašvaldības nodevas nesamaksāšanu, kā arī par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku. Pēdējās lietas materiāli pēc piekritības pārsūtīti Pārtikas un veterinārajam dienestam izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!