Naktī uz svētdienu, 24. decembri, no Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Bolderājā centies aizbēgt kāds piedzēries 16 gadus vecs pusaudzis, portālu "Delfi" informē RPP.

RPP Kurzemes pārvaldes darbinieku uzmanību pievērsa BMW sānslīdē izpildītais pagrieziens no Lielās ielas uz Kapteiņu ielu, kā arī fakts, ka automašīnai bija izsists aizmugurējais logs.

Drīz vien automašīna pagaisusi no policistu redzesloka, taču pēc brīža atkal parādījās Lielupes ielā. Pamanot policijas tuvošanos, BMW vadītājs uzbrauca uz apstādījumiem un strauji palielināja ātrumu.

Policistiem radās aizdomas, ka vadītājs varētu būt iereibis, tāpēc ar ieslēgtiem gaismas un skaņas signāliem vairākkārt rīkoja vadītāju apstāties. BMW vadītājs kārtībsargu rīkojumu neņēma vērā, bet tad nesavaldīja savu spēkratu un saslīdēja.

RPP nobloķēja ceļu un devās aizturēt BMW vadītāju, taču viņš vēl lūkoja aizbēgt atpakaļgaitā. Drīz vien vadītājs no BMW salona bija izvilkts un saslēgts rokudzelžos.

Pārrunās policisti noskaidroja, ka aizturētais ir 16 gadus vecs pusaudzis. Viņš neslēpa, ka pirmīt lietojis alkoholu. Tāpat jaunietis nekautrējās diedelēt policistiem cigaretes.

RPP izsauca Valsts policiju, kam uzticēs turpmākās darbības, jo par braukšanu reibumā bez tiesībām ir paredzēta kriminālatbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!