Piektien Valsts policija sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) Jūrmalā no Lielupes izcēluši ledū ielūzušu automašīnu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Jūrmalas iecirkņa policisti 22. janvārī ap pulksten saņēmuši informāciju no kāda garāmgājēja, ka Druvciemā, pie autobusa pieturas "Druvu iela", Lielupē redzamas automašīnas braukšanas pēdas. Pēc vairākiem desmitiem metru pēdas beigušās vietā, kur iebrucis ledus. Turklāt šī vieta jau pārklājusies ar jaunu ledus kārtu.

Tas radījis aizdomas, ka automašīna iebrukusi.

Notikuma vietā ieradušies gan policisti, gan VUGD darbinieki.

Apsekojot apkārtni, atbildīgie dienesti secinājuši, ka automašīnas iebrukums, visticamāk, noticis pirms aptuveni diennakts. Tā kā tumsā nevar sākt meklēšanu, nākamās dienas agrā rītā ūdenslīdēji sākuši ūdens apskati zem ledus.

Ūdensslīdēji konstatējuši, ka automašīna patiešām ir nogrimusi.

Sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi nodrošināta traktortehnika, kas izvilkusi nogrimušo automašīnu "Audi" no ūdens. Tās aizdedzē aizvien atradušās atslēgas, bet salonā mētājās dažādas alkoholisko dzērienu pudeles. Policija informē, ka cilvēku spēkratā nebija.

Policisti noskaidrojuši iespējamo automašīnas turētāju – kādu aptuveni 30 gadus vecu vīrieti. Viņš likumsargiem atzinies, ka negadījuma vakarā braucis ar automašīnu pa ledu, un tā ielūzusi.

Vīrietis pats ticis laukā, bet par notikušo nevienam nav paziņojis.

Administratīvās lietvedībā policija noskaidros precīzus notikušā apstākļus.

Policija atgādina, ka apledojušu ūdenstilpni nedrīkst uzskatīt par ceļu. Neviens nevar būt pārliecināts, ka ledus ir pietiekami biezs un stingrs, lai izturētu transportlīdzekļa svaru. Par laimi šajā negadījumā neviens nav cietis, taču šāds izbrauciens uz ledus var beigties ne tikai ar "norakstītu" automašīnu, bet arī ar letālām sekām, skaidro policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!