Rēzeknes policijas darbinieki, iespējams, ir iesaistīti nelikumībās, portālam "Delfi" stāsta vietējais iedzīvotājs Jevgēnijs Čiževskis. Pēc viņa teiktā, naktī uz pirmdienu zem viņa automašīnas ticis novietots melns sainis, kas ļoti atgādinājis spridzekli, un to paveicis, iespējams, vietējais policists Sandris Jurčs, kuru viņam arī izdevies nofilmēt. Uz notikuma vietu esot ieradušās policijas ekipāžas un aizdomīgais sainis izņemts, bet Valsts policija pēc divu dienu ilgas situācijas skaidrošanas "Delfi" trešdien apstiprināja, ka par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

Čiževskis portālam "Delfi" stāsta, ka notikumi risinājušies viņa dzīvesvietā Rēzeknē, Zilupes ielā. "Nakšņojām moduļu mājiņā un suns naktī mūs pamodināja, es paskatījos pa logu un pamanīju, ka zem manas automašīnas atrodas kāds cilvēks. Viņš sāka iet prom, iespējams, uz savu auto, kurš bija novietots netālu, es kliedzu "stāvi!", viņš apjuka un aizskrēja pavisam citā virzienā. Mana kļūda bija, ka es nepalaidu suni," stāsta lasītājs.

Viņš zem sava auto atradis piestiprinātu tumšu saini un izsaucis policiju. Pēc viņa teiktā, atbraukušas trīs ekipāžas. Likumsargi saini noņēmuši, nofotografējuši un teikuši, ka neesot smags – "ap 100 gramiem trotila", atceras lasītājs, kurš pauž aizdomas, ka šajā nodarījumā esot vainojams konkrēts likumsargs, kura auto arī bijis novietots netālu. Policisti pierakstījuši paskaidrojumus un aizveduši arī tuvumā esošā auto atslēgas, kuras bija palikušas aizdedzē.

Pēc Čiževska teiktā, auto pieder vietējam policistam Sandrim Jurčam, kurš arī esot vainojams saiņa novietošanā.

Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās informācijas, kā šī auto īpašnieks reģistrēts 1958. gadā dzimušais Jānis Jurčs. Zīmīgi, ka savā valsts amatpersonas deklarācijā par 2015. gadu policijas inspektors Sandris Jurčs pie saviem radiniekiem norādījis personu ar līdzīgu vārdu un uzvārdu – tēvu Jāni Jurču.

Kā stāsta Čiževskis, visi likumsargi aizbraukuši, bet viņš palicis nomodā. "Visi aizbrauca, un mēs gaidījām, pagāja 20 minūtes, piebrauca pie Sandra auto vēl viena mašīna. Divas personas izkāpa, tad mēs skrējām ar lukturiem, viņi apjuka, teica: "Mēs pēc savas mašīnas." Tas otrs arī, iespējams, strādā policijā, viens noteikti bija Jurčs," stāsta lasītājs.

Pēc viņa novērotā, abiem cilvēkiem bijušas tās pašas auto atslēgas, kuras iepriekš likumsargi aizveduši sev līdzi.

Taujāts, kāds varētu būt iemesls šādai likumsargu rīcībai, Čiževskis pieļauj, ka tā ir personiska atriebība. Policisti viņu iepriekš esot pratinājuši un vainojuši traktora zādzībā. 25. janvārī tuvējā Dricānu pagastā ticis nozagts 80 000 eiro vērts traktors un tā pazušanā likumsargs esot vainojis tieši Čiževski, tomēr tam neesot bijis nekāda pamata, sacīja lasītājs. Viņam neesot inkriminētas arī nekādas apsūdzības šajā lietā, uzsvēra Čiževskis.

Viņš otrdien arī ieradies Rēzeknes policijā saņemt skaidrojumus satraucošās nakts notikumiem, tomēr viņam palūgts atstāt telpas un nekādu atbildi cietušais neesot saņēmis. Arī portāls "Delfi" pirmdienas rītā sazinājās ar policiju, tomēr līdz šim nekāds komentārs nav sekojis.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova portālam "Delfi" apstiprināja, ka likumsargi naktī uz pirmdienu saņēmuši divus izsaukumus uz konkrēto adresi Zilupes ielā.

Pēc pusnakts policistus izsaucis 1977.gadā dzimis vīrietis, kurš ziņojis, ka zem viņa auto esot novietots kāds priekšmets. Likumsargi atbraukuši un priekšmetu atraduši, kā stāsta Belova, "priekšmets nav bijis līdzīgs spridzeklim, bet vizuāli atgādinājis elektrosakaru ierīci. Lai noskaidrotu, kas tas ir, ir nozīmētas ekspertīzes, un sīkāk varēsim pateikt pēc tām," sacīja policijas pārstāve.

Savukārt pēc trim stundām esot saņemts vēl viens izsaukums no šī vīrieša, kurš teicis, ka "notiek konflikts starp viņu un policijas darbinieku". Belova stāsta, ka, pēc sākotnējās informācijas, policists netālu bija novietojis viņam piederošo automašīnu un naktī devies tai pakaļ. Vairāk par notikušā apstākļiem viņai informācijas pagaidām nebija.

Belova apstiprināja, ka Ludzas iecirknī trešdien ir uzsākts kriminālprocess, kura laikā tiks izvērtēts gan gadījums ar aizdomīgo saini, gan policista saistība ar šo lietu.

Savukārt CSDD datu bāzēs pieejamā informācija liecina, ka policista transportlīdzeklim, kuram viņš naktī esot gājis pakaļ, tehniskā apskate ir beigusies jau pērnā gada jūnijā, pārliecinājās "Delfi".

Vaicāta par iespējamiem likumpārkāpumiem, ko paveicis inspektors Sandris Jurčs, Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšnieka palīdze Diāna Petersa portālam "Delfi" pastāstīja, ka biroja redzeslokā līdz šim nav nonākusi informācija par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem no minētās personas puses. Uzsverot, ka IDB kompetencē ietilpst noziedzīgu nodarījumu izmeklēšana un novēršana, birojs aicina ar informāciju par Valsts policijas amatpersonu iespējamiem izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem informēt IDB, zvanot uz tālruni 67209055.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!