Kriminālprocesā, ko Valsts ieņēmumu dienests (VID) sācis aizdomās par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas ar zīmolu "Dinaz" strādājošajā degvielas uzņēmumā "RusLatNafta", aizturētas sešas personas un izņemti aptuveni 1,5 miljoni eiro skaidras naudas, iepriekš paziņoja VID amatpersonas.

Pie viena no aizturētajiem VID atrada vairāk nekā 800 000 eiro skaidras naudas.

Visa izņemtā nauda tiek rūpīgi skaitīta un pārskaitīta. VID skaidro, ka kriminālprocesos izņemtās skaidrās naudas skaitīšana ir ilgs process, jo katra naudaszīme ir jāprotokolē - katrai banknotei ir jāfiksē numurs un tas jāpieraksta.

Jau vēstīts, ka ar zīmolu "Dinaz" strādājošais degvielas mazumtirgotājs "RusLatNafta" un 22 ar to saistīti uzņēmumi, iespējams, izvairoties no nodokļu nomaksas un krāpjoties, valstij nodarījuši vairāk nekā miljona eiro zaudējumus

VID Finanšu policijas pārvalde par šī grupējuma darbībām sākusi kriminālprocesu un uzlikusi arestu šo uzņēmumu kapitāldaļām.

Grupa no Latvijas izvedusi preces un mainījusi to īpašniekus, izmantojot ES dalībvalstīs reģistrētus uzņēmumus. 

Vēlāk šīs preces atkal atvestas uz Latviju un te pārdotas. Preces realizētas, izmantojot kases sistēmu nepilnības: proti, veicot šķietamu uzskaiti, tomēr faktiski pārdošana nav atspoguļota VID iesniedzamajās deklarācijās un grāmatvedībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!