Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Jūrmalas prokuratūrai šī gada martā uzsāktā kriminālprocesa materiālus, lūdzot saukt pie kriminālatbildības par kukuļņemšanu Valsts vides dienesta (VVD) Daugavpils reģionālās vides pārvaldes amatpersonu.

Kā norāda KNAB, šā gada 20.martā,  tiekoties ar komercsabiedrības valdes locekli VVD amatpersona pieņēma kukuli, lai legalizētu komercsabiedrības veikto darbību Eiropas nozīmes aizsargājamā dabas teritorijā Daugavpils novadā.

KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības amatpersonu par kukuļa pieņemšanu, bet komercsabiedrības valdes locekli  par kukuļdošanu.

Likums par kukuļa vai tā piedāvājuma pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona, paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošanu vai piedāvāšanu likums kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!