Foto: Shutterstock
Pagājušā gadā Vidzemē tika reģistrētas 118 zādzības, no kurām atklātas 67, taču šogad no 67 izdarītajām zādzībām atklāta 51, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Lai gan situācija ir uzlabojusies, Valsts policija aicina nezaudēt modrību un neatstāt savu īpašumu viegli pieejamu garnadžiem.

Pēdējā laikā Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā aktualizējušās arī automašīnu zādzības. Šogad reģistrētas jau 23 zādzības, no kurām 19 ir atklātas.

Policijā atzīmē, ka nereti transportlīdzekļu īpašnieki mašīnās atstāj gan tehniskos reģistrācijas dokumentus, gan aizdedzes atslēgas. Tas nozīmē, ka īpašums kļūst viegli pieejams tiem, kuri vēlas to nozagt.

Līdzīgi arī ir ar mājokļu drošību. Nereti tiek apzagti gan pirmo, gan otro stāvu dzīvokļi, kuru īpašnieki, dodoties uz laiku prom, nav parūpējušies par to drošību – atstājuši vaļā vai vēdināšanas režīmā logus un balkonu durvis, tādējādi atvieglojot garnadžu iekļūšanu.

Valsts policija iedzīvotājiem atgādina, ka, pirms mājokļa pamešanas, vienmēr vajag atcerēties to aizslēgt, nepieciešamības gadījumā lūgt māju pieskatīt kaimiņam, aizvērt logus un balkona durvis. Dzīvojot privātmājās, palīdzēt var labi izgaismots pagalms, kustības sensori, mājas mīlulis suns.

Pamanot aizdomīgas personas un automašīnas, kurās iekšā esošās personas, iespējams, novēro mājokļus, Valsts policija aicina nekavējoties ziņot likumsargiem pa tālruņa numuru 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!