Foto: DELFI

Pagājušājā nedēļā uz Gulbenes šosejas notikušās avārijas izraisītājs – kravas automašīnas vadītājs, kuram kopš 2013. gada atņemtas autovadītāja tiesības –, pēc lieguma beigu termiņa varēs tās atgūt, no jauna nokārtojot eksāmenu.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 26. augustā notikušajā ceļu satiksmes negadījumā uz Gulbenes-Smiltenes šosejas divu automašīnu sadursmē gāja bojā trīs cilvēki, tostarp divi bērni. Sadursmi izraisījis kāds 1967. gadā dzimis kravas automašīnas vadītājs. Izbraucot no mazāk svarīga ceļa, viņš nebija palaidis pa galveno ceļu braucošo "Audi" markas automašīnu.

Avārijā cieta "Audi" vadītāja un mašīnā esošs bērns, savukārt pārējie pasažieri – 1938. gadā dzimusi sieviete un 2004. gadā un 2008. gadā dzimuši bērni notikuma vietā mira.

Policija noskaidrojusi, ka kravas automašīnas vadītājam kopš 2013. gada atņemtas tiesības vadīt transportlīdzekli līdz 2017. gadam. Taču neskatoties uz liegumu, vīrietis braucis ar kāda Smiltenes uzņēmuma MAZ markas automašīnu. Vienlaikus policija norādīja, ka vīrietis nav bijis alkohola reibumā.

Kā portāls "Delfi" noskaidroja policijā, krimināllikuma 260. panta 2. daļa pēc kuras sākts kriminālprocess saistībā ar notikušo avāriju kā sankciju neparedz tiesību atņemšanu. Līdz ar to kravas automašīnas šoferis brīdī, kad būs izcietis sodu un viņam būs beidzies iepriekš noteiktais liegums, proti, pēc 2017. gada, varēs atkārtoti iegūt autovadītāja tiesības.

Vienlaikus tam pastāv priekšnosacījums, ka šoferis neizdara jaunu pārkāpumu, sēžoties pie stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā.

Krimināllikuma 260. panta 2. daļa - par ceļu satiksmes vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, transportlīdzekļa vadītājam cietušajam nodarot smagu miesas bojājumu vai izraisot cilvēka nāvi - kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Gadījumā, ja šoferis pie stūres būtu sēdies reibumā, kā papildus sodu vīrietim varētu atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem. Vienlaikus policija norāda, ka neviens Krimināllikuma pants kā sodu neparedz transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz mūžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!