Foto: LETA
Valsts policija vienā no versijām saistībā ar maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavību vērtē kopsakarības starp Bunkus un kāda būvuzņēmēja Andra Bojāra pazušanu, svētdien vēstī LTV raidījums “De facto”.

Bojārs pazuda 2017. gada novembra beigās, kad izgāja no sava dzīvokļa Rīgā, Skolas ielā 20. Advokātu Sergeju Lukašinu 27. novembrī tiesa bija iecēlusi par maksātnespējas administratoru vienai no Bojāra firmām - “AB Build”, un tā bijusi pēdējā reize, kad abi runājuši.

Bojāra tuvinieki vērsās Valsts policijā, un Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins raidījumam apstiprina, ka materiālu un faktu kopums, kas iegūts izmeklēšanā varētu norādīt, ka notikusi slepkavība.

Atsaucoties uz saviem avotiem, raidījums skaidro, ka Bojāra pazušana saistīta ar nekustamo īpašumu biznesu, jo Bojārs pircis mājas, tās atjaunojis un tirgojis uzturēšanās atļaujas ārzemniekiem. Biznesā Bojārs atradis partneri Krievijas pilsoni Andreju Šaļapinu. Abi plānoja vairāku miljonu vērtu apartamentu celtniecību Jūrmalā, Ceriņu ielā 3, taču sastrīdējās, un sākās cīņa par īpašumiem caur maksātnespējas procesiem. Šaļapina intereses pārstāvēt tika nolīgts Bunkus.

Atrisinot strīdu, Jūrmalas īpašums palika Bojāra kompānijas “Ceriņu apartments” rīcībā, bet vairāki dzīvokļi 850 tūkstošu eiro vērtībā nonāca pie uzņēmuma “Immocomfort.lv”. Viens no strīdam tuvu stāvošiem juristiem raidījumam neoficiāli atzinis, ka Krievijas investors palicis bešā. Redzams, ka viens dzīvoklis nodots kompānijai “Adelo Commerce”, kurā patiesā labuma guvēja ir Bunkus biroja juriste Jekaterina Galuška.

Raidījums norāda, ka, ja Bojārs un Bunkus atstājuši Krievijas uzņēmēju ar garu degunu, tad pazušanas un slepkavības lietas, iespējams, ir saistītas. To neizslēdzot arī policija.

Aģentūra LETA rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka Bunkus 2016. gadā bija vērsies policijā ar iesniegumu par viņam izteiktiem draudiem no Bojāra puses. Oficiālu apstiprinājumu tam gan nav izdevies gūt.

Savukārt portālam "Delfi" Valsts policijā apstiprināja, ka Valsts policijā pērn saņemts kāda Andra Bojāra iesniegums par organizētas grupas, kuru it kā organizējis nelaiķis Bunkus, ielaušanos viņa dzīvesvietā. Saistībā ar to policijas lietvedībā ir kriminālprocess, kas ierosināts pēc Krimināllikuma 175. panta 1. daļas, proti, par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu zādzību.

Jau ziņots, ka trešdienas, 30. maija, rītā pie Brāļu kapiem Rīgā ar vairākiem šāvieniem nogalināts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus. Policija par notikušo sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta par slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!