Foto: F64

Jaunais Valsts prezidents tiks ievēlēts jau 3.jūnijā, izraugoties kādu no jau pieteiktajiem kandidātiem, šādu viedokli raidījumam "LNT Ziņas" pauda eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

"Man ir sajūta, ka, tāpat kā pagājušajā reizē, kad visi domāja, ka pirmajā kārtā nekas neiznāks, ļoti aši ievēlēja [pašreizējo Valsts prezidentu Andri] Bērziņu, ir liela varbūtība, ka tas pats atkārtosies tagad. Būs viens balsojums un būs viens vairākums," vērtēja Vīķe-Freiberga.

Viņa norāda, ka 3.jūnijā gaidāmās Valsts prezidenta vēlēšanas no iepriekšējām atšķir drošības situācija - apstākļi un apdraudējumi pasaulē ir mainījušies.

Jautāta, cik spēcīgi ir augstajam amatam pieteiktie partiju kandidāti, eksprezidente norāda uz "Saskaņas" pārstāvja mīnusu. "Izņemot Dolgopolova kungu, kam mīnuss ir viņa partijas līgums ar partneri Krievijā, un tas patlaban daudziem latviešiem nav simpātiski, un arī nepārstāv viedokli, kādu Latvija līdz šim ieņēmusi. Pārējie ir adekvāti kandidāti, jebkurš var pildīt amatu godam," uzskata eksprezidente.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!