Foto: DELFI

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par savas nepilngadīgās audžumeitas izvarošanu un dzimumtieksmju citādu apmierināšanu pretdabiskā veidā, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Tāpat vīrietis apsūdzēts arī par vardarbīgu apiešanos ar savu mazgadīgo meitu.

Lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka apsūdzētais pretdabiskā veidā vardarbīgi apmierinājis dzimumtieksmi ar savu audžumeitu, kura tobrīd bijusi nepilngadīga. Pielietojot vardarbību, vēlāk vīrietis vairākas reizes viņu arī izvarojis.

Tāpat apsūdzētais vardarbīgi izturējies arī pret savu mazgadīgo meitu, kliedzot un fiziski iespaidojot viņu.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 159.panta 2.daļas par nepilngadīgā izvarošanu, 160.panta 2.daļas par anālu vai orālu aktu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kas saistīta ar vaginālu, anālu vai orālu iekļūšanu cietušā ķermenī, ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo. Vēl vīrietis saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 174.panata 2.daļas par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to nepilngadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs.

Krimināllikumā paredzētais sods par nepilngadīgā izvarošanu ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt par dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā sods ir brīvības atņemšana uz laiku no četriem līdz desmit gadiem ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Par cietsirdīgu apiešanos ar mazgadīgo likumā paredzēts personu sodīt ar līdz pat piecu gadu ilgu cietumsodu, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Prokuratūra norāda, ka vīrietis savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst. Lietu skatīs Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!