Foto: Valsts policija

Otrdien, 28. martā, ap pulksten 19, Valsts policija devusies uz izsaukumu Rīgas mikrorajonā Pļavniekos, tur sastopot agresīvu vīrieti, kurš uzbrucis vienam no policistiem.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka izsaukums saņemts no iedzīvotājiem, kuri ziņojuši par iepriekš dzirdētām bērna raudām kaimiņu dzīvoklī un ka tobrīd notiekot skaļš strīds.

Policisti noskaidrojuši, ka tajā pašā vakarā uz izsaukumu konkrētajā adresē iepriekš devušies arī Rīgas pašvaldības policijas darbinieki. Kārtības sargi ziņojuši, ka tur sastapuši vairāk nekā trīs promiļu reibumā esošu sievieti, kā arī viņas piedzērušos draugu un zīdaini – mazu meitenīti.

Pašvaldības policisti uz notikuma vietu izsaukuši mediķus, kuri pārliecinājušies, ka bērnam nav nepieciešama hospitalizācija – meitenīte bijusi vesela, tīra un pabarota. Ņemot vērā, ka rūpes par zīdaini nav savienojamas ar atrašanos alkohola reibumā, policisti tomēr bija pieņēmuši lēmumu bērnu nogādāt drošā vietā. Sievietes radinieki tovakar nav bijuši spējīgi parūpēties par bērnu, tāpēc pašvaldības policisti viņu nogādājuši sociālās aprūpes centrā.

Pēc atkārtota izsaukuma šajā adresē ieradās Valsts policijas Rīgas Teikas iecirkņa patruļpolicisti, kuri kāpņu telpā sastapuši jau minēto 1974. gadā dzimušo sievietes draugu. Pamanot policistus, vīrietis sācis rupji lamāties. Dusmu uzplūdā vīrietis ieķēries policista kombinezona kapucē, cenšoties viņu pagrūst malā. Kad policists pakritis, satrakojušais vīrietis mēģinājis viņam iesist.

Iesaistoties vēl diviem patruļpolicistiem, vīrietim uzlikti rokudzelži un viņš iesēdināts policijas automašīnā nogādāšanai iecirknī.

Dzīvoklī policisti sastapuši vīrieša dzīvesbiedri – 1981. gadā dzimušu sievieti. Viņai uz sejas bijis asins izplūdums, kā arī ievainojums galvā. Sieviete jau iepriekš pašvaldības policistiem stāstījusi, ka miesas bojājumus viņai nodarījis agresīvais draugs, bet kategoriski atteikusies no veselības pārbaudēm un nevēlējusies rakstīt iesniegumu. Valsts policijas likumsargi tomēr paņēmuši sievieti līdzi uz iecirkni, lai viņa uzrakstītu iesniegumu un sniegtu paskaidrojumus par notikušo.

Arī pa ceļam uz iecirkni aizturētais vīrietis nav nomierinājies un ar kājām un rokām dauzījis automašīnas aizturēšanas nodalījuma sienu. Pie iecirkņa, izlaižot aizturēto vīrieti no automašīnas, atklājies, ka viņš sadauzījis automašīnas aizturēšanas nodalījuma stiklu. Turklāt, izkāpis no automašīnas, viņš jau atkal centies iespert policistam.

Policija papildina, ka šī nav pirmā reize, kad vīrietis nonācis konfliktā ar likumu un varas pārstāvjiem. Pirms kāda laika viņš apzadzis veikalu un uzbrucis apsardzes darbiniekam, kurš viņu pēc nozieguma centies aizturēt.

Par 28. marta notikumiem pret vīrieti sākti trīs kriminālprocesi – par uzbrukumu varas pārstāvim, par pretošanos varas pārstāvim un par svešas mantas tīšu bojāšanu. Piekautā sieviete iecirknī tomēr atteikusies rakstīt iesniegumu par miesas bojājumu nodarīšanu un sniegt jebkādus paskaidrojumus, un uzreiz devusies prom no iecirkņa.

Aizturētais patlaban atrodas izolatorā un piektdien tiks lemts par apcietinājuma piemērošanu šai personai.

Savukārt trīs darba dienu laikā notiks Bāriņtiesas sēde, kurā lems par zīdaiņa turpmāko likteni. Sievietei ir arī 16 gadus veca meita, kura aug pie vecāsmātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!