Svētdienas, 10. septembra, rītā Rīgas pašvaldības policija aizturējusi vīrieti, kurš apzadzis trolejbusa pieturā iemigušu puisi, portāls “Delfi” uzzināja pašvaldības policijā.

Sākotnēji videonovērošanas centra darbinieki pamanīja, ka sabiedriskā transporta pieturā aizmidzis jaunietis, bet mirkli vēlāk policisti caur kameras aci redzējuši, kā iemigušais puisis tiek apzagts. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā ekipāža, bet videonovērošanas centra darbinieki tikmēr sekoja zagļa gaitām.

Mirkli vēlāk policisti ieradušies notikuma vietā un pamodinājuši iemigušo puisi. Sarunā kārtības sargi noskaidrojuši, ka jaunajam vīrietim no kabatas pazudis mobilais tālrunis. Pa to pašu laiku cits policists pēc videonovērošanas centra darbinieku norādēm devies ķert iespējamos zagļus.

Kārtības sargs aizturējis videokameru ierakstos redzēto vīrieti un aizvedis uz policijas operatīvo transportlīdzekli, tomēr izrādījās, ka pie viņa telefona vairs nav. Policisti pārbaudījuši arī to vīrieti, kurš iespējamam vaininiekam gājis līdzās, taču arī pie viņa nozagtās mantas nebija.

Pēc ilgākām pārrunām otrais no abiem vīriem pastāstījis, ka viņa zādzībā vainojams aizturētais paziņa un pateicis, ka paziņa tālruni iemetis tuneļa kāpņu kanalizācijas notekā. Policisti vēlreiz atveduši 26 gadus veco aizdomās turamo, kurš beidzot atzinies zādzībā un piekritis pats sameklēt nobēdzināto tālruni.

Brīdi vēlāk kārtības sargi atdevuši telefonu cietušajam un piekodinājuši, ka par zādzību ir jāraksta iesniegums policijā. Cietušais paudis pārsteigumu, ka izdevies atgūt telefonu un piekritis doties uz Valsts policiju rakstīt iesniegumu.

Visas notikumā iesaistītās personas nogādātas Valsts policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!