Foto: Valsts policija
Trešdien, 22. martā, Pārdaugavas apkaimes Voleru daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji pie kāda sava kaimiņa dzīvokļa durvīm pamanījuši svešu vīrieti, kurš ar skrūvgriezi aizdomīgi rosījies gar durvju slēdzeni, un par to ziņojuši policijai.

Portālu "Delfi" Valsts policijā informēja, ka arī pats ļaundaris pamanījis, ka iedzīvotāji viņu ievērojuši, un devies prom, iesākto darbiņu neturpinot.

Kad notikuma vietā ieradušies Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, aizdomīgais vīrietis kāpņu telpu jau bija pametis. Noskaidrojuši iespējamā noziedznieka pazīmes, policisti ar automašīnu devušies viņu meklēt tuvākajā apkārtnē.

Likumsargi aizdomās turēto vīrieti sastapuši netālu esošajā sabiedriskā transporta pieturā, kur viņu arī aizturējuši. Aizdomās turētais dzimis 1993. gadā un jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Ņemot vērā, ka vīrietis ar skrūvgriezi bija sabojājis durvju slēdzeni, pret viņu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas – par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņoja par aizdomīgo vīrieti, tādā veidā novēršot smagāku noziegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!