Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdien, 25.martā, ugunsdzēsēji saņēmuši 68 izsaukumus uz kūlas ugunsgrēkiem. Kopumā pērnā zāle degusi vairāk nekā 81 hektāra platībā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste.

Lielākā degšanas platības trešdien bijušas Krustpils novada Variešu pagastā, kur kūla degusi 20 hektāru platībā. Savukārt Ogres novada Ogresgala pagastā sausā zāle degusi desmit hektāru platībā.

Astoņi hektāri pērnās zāles deguši arī Salaspils novadā un Alsungas novadā, bet sešu hektāru plašs kūlas ugunsgrēks reģistrēts Nīcas novada Nīcas pagastā.

Ugunsdzēsēji atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var administratīvi sodīt. 

Ugunsdzēsības dienests norāda, ka sausās zāles dedzināšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību. Ikvienas personas pienākums ir nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos vai darbības, kas var novest pie ugunsgrēka. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas.

Gadījumos, ja pamanīts kūlas ugunsgrēks, iedzīvotāji aicināti nekavējoties zvanīt ugunsdzēsējiem pa tālruni 112.

Kopumā trešdien VUGD saņēmis 108 izsaukumus, no kuriem 89 bijuši uz ugunsgrēkiem. Tāpat ugunsdzēsēji deviņos gadījumos veikuši glābšanas darbus, bet deviņi izsaukumi bijuši maldinoši.

Trešdien ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!