Foto: Shutterstock

Jēkabpils rajona tiesa piespriedusi reālus cietumsodus Jēkabpilī zīdaini smagi piekāvušajiem vecākiem, informēja tiesā.

Zīdaiņa mātei tiesa piespriedusi brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, bet zīdaiņa tēvam - brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu un sešiem mēnešiem.

Notiesātajiem būs jāizmaksā cietušajai pusei, ko pārstāv bāriņtiesa, arī materiālā kompensācija. Tēvam jāsamaksā - 2000 eiro, mātei - 6000 eiro, kā arī jāsedz 1260 eiro kompensācija, ko cietušajai pusei jau ir izmaksājusi valsts.

Pilns spriedums minētajā lietā būs pieejams no 11.novembra.

Prokurors lietā apsūdzētajai sievietei bija pieprasījis reālu brīvības atņemšanu uz trīsarpus, bet vīrietim - divarpus gadiem. Cietušās puses pārstāvja pieprasīto 10 000 eiro morālo kompensāciju tiesājamajiem bija noteikts segt solidāri.

Zīdaiņa mātei apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 125.panta 2.daļas 8.punkta - par tāda miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas bīstams dzīvībai vai bijis par iemeslu redzes, dzirdes vai kāda cita orgāna vai orgānu funkciju zaudēšanai, psihiskam vai citādam veselības traucējumam (smags miesas bojājums), ja tas izdarītas pret personu bezpalīdzības stāvoklī - un pēc Krimināllikuma 174.panta 2.daļas - par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs.

Zīdaiņa tēvam apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 174.panta 2.daļas.

Kā iepriekš noskaidroja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldē, ekspertīžu gaitā konstatēts, ka vecāki bērnam nodarījuši smagus miesas bojājumus.

Pateicoties mediķu sniegtajai palīdzībai, smagi cietušā bērna veselības stāvoklis ir jūtami uzlabojies, nopietnu problēmu ar veselību viņam neesot, un patlaban viņš ir nodots aizbildnībā. Savukārt abi bērnam smagas traumas nodarījušie vecāki kopš 27.februāra atrodas apcietinājumā.

Jau ziņots, ka 25.februārī ap plkst.17 Jēkabpils reģionālajā slimnīcā tika nogādāts divus mēnešus vecs zīdainis, kam mediķi konstatēja smagas traumas. Aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu bērnam tika aizturēti viņa vecāki - 1990.gadā dzimusī bērna māte un 1985.gadā dzimušais tēvs. Vīrietis agrāk bijis četras reizes tiesāts.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Ķirurģiskajā klīnikā, kurp bērns tika nogādāts uz ārstēšanos, mediķi viņam konstatēja gan roku un kāju dažādas traumas, gan arī smagu galvas traumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!