Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Sestdienas, 23. septembrī, vakarā Rīgas pašvaldības policijaa (RPP) devās uz Ziepniekkalnu, kur Valsts policija bija ievērojusi iereibušu sievieti ar diviem maziem bērniem.

Ap pulksten 22 RPP ieradās izsaukuma vietā, kur pamanīja māti un viņas draudzeni, kā arī deviņus un trīs gadus vecus bērnus. Abas sievietes sāka kliegt uz policistiem, norādot, ka ir vēls un bērniem jādodas gulēt. Mirkli vēlāk bērnu mātei bija vairākkārtīgi jāaizrāda par smēķēšanu bērnu klātbūtnē.

RPP izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, lai pārbaudītu abu bērnu veselības stāvokli. Ierodoties mediķiem, māte liedza viņiem atvases apskatīt. Notikuma vietā ieradās vēl viena policijas ekipāža, lai abas dāmas nomierinātu.

Brīdī, kad piebrauca otra policijas ekipāža, iereibušās mātes draudzene satvēra deviņus gadus veco zēnu un sāka skriet prom. Kārtībsargi skrien ātrāk par iereibušo sievieti, tāpēc viņu panāca un atveda atpakaļ.

Pēc ilgstošām pārrunām māte piekrita bērnu veselības pārbaudīšanai. Noskaidrots, ka hospitalizācija abiem zēniem nav nepieciešama. Pēc pārbaudēm māte paķēra bērnus un vēlreiz mēģināja aizbēgt, taču policistu ātrumīpašības atkal izrādījās pārākas.

Bērnu mātei vairākkārtīgi aizrādīts par lamu vārdu lietošanu, draudēšanu un kliegšanu. Sieviete, saprazdama, ka manipulēšana ar bērniem nepalīdzēs atbrīvoties no soda, dusmās metās virsū vienam no policistiem un mēģināja iesist. Policistiem nācās sievieti aizturēt, pielietojot fizisku spēku.

Mirkli vēlāk sievietei veikta alkohola koncentrācijas pārbaudes izelpā, konstatējot 1,92 promiļu reibumu. Bērnu mātei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu. Visa notikuma laikā sieviete noliedza savu vainu, apgalvojot, ka policistiem nav jāiejaucas viņas personīgajā dzīvē. Bērni šķirti no mātes un nogādāti krīzes centrā.

Lietas materiāli saistībā ar bērnu tiesību pārkāpumiem nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, kā arī Rīgas bāriņtiesai izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!