Foto: LETA

Ziņām par iespējamu balsu pirkšanu Valsts policija (VP) pagaidām nav guvusi apstiprinājumu, portālam "Delfi" aplciecināja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis.

Policija gan konstatējusi nelikumīgas aģitācijas gadījumu Alūksnē. Tur veikalā vēlēšanu dienā atradies kādas partijas reklāmas plakāts. Kā zināms vēlēšanu dienā un vienu dienu pirms tām aģitācija ir aizliegta.

Kā vēstīts, Drošības policija (DP) sestdien, 24.maijā, saņēmusi informāciju par balsu pirkšanas gadījumu kādā no Latvijas reģioniem.

Lai arī vēlētāju ietekmēšanas vai balsu uzpirkšanas riski Eiropas Parlamenta vēlēšanās līdz šim ir bijuši zemāki nekā pašvaldību un Saeimas vēlēšanu laikā, DP aicina iedzīvotājus ziņot par iespējamām nelikumībām - balsu pirkšanu vai rezultātu ietekmēšanu.

Iedzīvotāji par iespējamiem ar Eiropas Parlamenta vēlēšanu norisi saistītiem pārkāpumiem tiek aicināti vērsties tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai zvanīt 110. Par pārkāpumiem, kas saistīti ar iespējamu balsu pirkšanu vai kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības, var zvanīt uz Drošības policiju pa tālruni 67 208 964.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!