Foto: LETA

Zolitūdes traģēdijas lietas izskatīšanā gaidāmas būvniecības ekspertu cīņas, trešdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Tās būs ekspertu cīņas, tieši būvniecības ekspertu cīņas, kuri centīsies apgāzt viens otra atzinumus," viņš sacīja, piebilstot, ka lielākoties būs jāvērtē tehniskie jautājumi.

Pēc Kalnmeiera teiktā, Zolitūdes traģēdijas lietas izskatīšanai pirmajā instancē būs nepieciešams vismaz gads vai vairāk, savukārt izskatīšana visās instancēs ilgs vairākus gadus.

Jau ziņots, ka prokuratūra Zolitūdes traģēdijas krimināllietu nodevusi tiesai. Prokuratūra par cietušajiem krimināllietā atzinusi 263 personas. Kopējais pieteiktais kompensācijas apmērs lietā ir 155 miljoni eiro. Vairākiem apsūdzētajiem un arī juridiskajām personām ir uzlikti mantas aresti - apķīlāti konti, uzņēmumu kapitāldaļas, nekustamie īpašumi.

Lietas materiāli ir apkopoti 80 sējumos. Patlaban lietā ir pieteikti 144 liecinieki, kā arī piesaistīti desmit eksperti.

2013.gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!