Foto: LETA

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā tā dēvētajā Zolitūdes traģēdijas krimināllietā uz tiesas sēdi aicinātais eksperts Aigars Ūdris nebija ieradies

Ūdris ir tiesai iepriekš bija darījis zināmu, ka 30. maijā liecību sniegšana ir problemātiska, jo viņš ir uzņēmies no Rīgas Tehniskās universitātes puses (RTU) veikt pārbaudes Pļaviņu hidroelektrostacijas (HES) objektā, apsekojot sijas un sliedes.

Eksperts tiesai sacījis, ka atbilstoši kalendārajam plānam otrdien no pulksten 9 jāveic siju apskate, un darbi tiek labu laiku iepriekš saskaņoti ar gan ar "Latvenergo", gan atbildīgajiem dienestiem, jo ir saistīti ar turbīnu atslēgšanu.

Eksperts tiesai skaidrojis, ka saistībā ar dažādiem darbiem, kas jau iepriekš plānoti un saskaņoti, viņš ir aizņemts līdz jūnija vidum. Līdz ar to Ūdris tiesai lūdz iespējas gadījumā pārcelt viņa liecību uzklausīšanu pēc iespējas vēlāk – vismaz pēc 16. jūnija.

Tā kā neviens cits eksperts uz otrdienas tiesas sēdi nebija aicināts, tad tiesa pārgāja pie iepriekšējās sēdēs pieteiktajiem lūgumiem, kas palikuši atklāti saistībā ar atsevišķu lietas dalībnieku neierašanos uz tiesas sēdi.

Zolitūdes traģēdijas krimināllieta ir vērienīgākā tiesas prāva Latvijas vēsturē. Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 2015. gada decembrī sāka skatīt lietu, kurā sākotnēji prokuratūra par cietušajiem krimināllietā atzinusi 263 personas, bet kopējais pieteiktais kompensācijas apmērs ir 155 miljoni eiro. Kā liecinieki krimināllietā pieteikti 144 cilvēki.

Zolitūdes traģēdijā, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, 2013. gada 21. novembrī bojā gāja 54 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!