Foto: Valsts policija

Zolitūdes traģēdijas krimināllietu prokuratūra tiesai plānojusi nodot līdz traģiskā notikuma gadadienai – 21. novembrim, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Delfi" jau rakstīja, ka 7. aprīlī policija nosūtījusi prokuratūrai tā dēvētās Zolitūdes traģēdijas lietas materiālus, lūdzot uzrādīt apsūdzību astoņām fiziskām personām. Toreiz Valsts policijas Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins norādīja, ka piecām personām lūgts uzrādīt apsūdzību pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas - par celtņu, tiltu, ceļu pārvadu un citu būvju celtniecības normu vai noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā sabrukusi būve vai tās daļa, bet trim personām - pēc Krimināllikuma 319.panta 3.daļas - par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas.

Savukārt 16. aprīlī kriminālvajāšanai policija nodevusi arī otru Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesu, kas bija uzsākts par iespējamiem darba drošības pārkāpumiem uzņēmumā "Maxima Latvija". Kā portālam "Delfi" toreiz norādīja policijas preses pārstāve Sigita Pildava, kriminālprocess nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai attiecībā pret uzņēmuma darbinieci. Kopējais kriminālprocesā pieteikto kaitējuma kompensāciju apmērs pārsniedz 5,5 miljonus eiro.

Tāpat VP sākusi arī piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu attiecībā pret juridisko personu – uzņēmumu, kurā sieviete strādājusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!