Foto: F64

Saistībā ar Zolitūdes traģēdijas lietu Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors uzrādījis apsūdzību lielveikala "Maxima" darbiniecei Innai Šuvajevai par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, kas izraisījis smagas sekas.

Kā portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka, persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 146.panta 2.daļas – par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, kas izraisīja smagas sekas.

Eiduka norāda, ka patlaban norit pirmstiesas kriminālprocess, līdz ar to prokuratūra plašākus komentārus nesniedz.

Jau ziņots, ka policija izmeklēja divas lietas, kas tika sāktas pēc Zolitūdes traģēdijas. Vienā no kriminālprocesiem kā aizdomās turētā persona figurēja "Maxima Latvija" darbiniece Inna Šuvajeva.

Iepriekš prokuratūra informēja, ka saistībā ar otru policijā sākto kriminālprocesu 16.aprīlī un 17.aprīlī kriminālvajāšana sākta pret astoņām personām saistībā ar Zolitūdes traģēdijas lietu.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors piecas apsūdzētās personas pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas – par būvniecības noteikumu pārkāpšanu, kā rezultātā sabruka ēkas daļa, kas izraisīja smagas sekas.

Savukārt trīs personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 319.panta 3.daļas – par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, kas izraisīja smagas sekas.

Likums par celtņu, tiltu, ceļu pārvadu un citu būvju celtniecības normu vai noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā sabrukusi būve vai tās daļa, kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai arī piespiedu darbu, naudas sodu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, kas izraisījusi smagas sekas, likums kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!