Foto: LETA
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piespriedusi trīs personām bargus cietumsodus par psihotropo vielu nelikumīgu apriti, informēja prokuratūra.

Viena no soda saņēmējām ir bijusī tiesneša un advokāta palīdze. Tiesa viņai piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem un ar policijas kontroli uz diviem gadiem.

Viens no apsūdzētajiem vīriešiem noziegumu izdarīja, izciešot sodu - brīvības atņemšanu. Viņam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem un trīs mēnešiem un ar policijas kontroli uz trīs gadiem.

Trešais apsūdzētais noziegumu izdarīja, būdams pirms termiņa atbrīvots par slepkavības izdarīšanu. Viņam piespriesta brīvības atņemšana uz astoņiem gadiem un deviņiem mēnešiem un ar policijas kontroli uz trīs gadiem.

Pilns tiesas spriedums būs pieejams 15.oktobrī, un tad to varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā apsūdzība liecina, ka trijotne 2012.gadā vienojās par kopīgu rīcību un lomu sadali neatļautu psihotropo vielu iegādē un to realizācijā lielā apmērā.

Saskaņā ar plānu viens no vīriešiem, izciešot sodu Valmieras cietumā, no ieslodzījuma vietas telefoniski organizēja nozieguma izdarīšanu, kā arī vienojās ar citām izmeklēšanā nenoskaidrotām personām par psihotropās vielas realizācijas apstākļiem un samaksu.

Saskaņā ar lomu sadali trijotne savstarpēji telefoniski vienojās par 200 gramu metamfetamīna iegādāšanos.

Tā 2012.gada augustā brīvībā esošais vīrietis kādā Rīgas mikrorajonā tikās ar izmeklēšanā nenoskaidrotu personu. Vīrietis pēc bijušās tiesneša un advokātes palīdzes norādījuma no šīs personas iegādājās 197 gramus iedzeltenas krāsas pulverveida vielu, kas saturēja 47 gramus metamfetamīna. Apsūdzētais saņemto vielu glabāja pie sevis līdz brīdim, kad viņu aizturēja policija.

Tāpat bijusī tiesneša un advokātes palīdze apsūdzēta par to, ka neatļauti iegādājās un glabāja psihotropās vielas bez nolūka tās realizēt. Sieviete 2012.gadā no izmeklēšanā nenoskaidrotas personas personīgai lietošanai iegādājās 29 tabletes, kuras saturēja diazepāmu un ciklobarbitālu, kā arī 55 tabletes, kuras saturēja klonazepāmu.

Apsūdzētā neatļauti iegādātās psihotropās vielas glabāja savā dzīvesvietā Rīgā, līdz kratīšanas laikā tās atrada policija.



    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!