Foto: LETA

Piektdien, 16. decembrī, Valsts policijas (VP) Ogres iecirkņa darbinieki aizturējuši vīrieti, kurš izteicis draudus uzspridzināt Ogres policijas iecirkni, jo bija neapmierināts ar, viņaprāt, nepamatotu administratīvā pārkāpuma protokolu, liecina VP ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

1954. gadā dzimušais vīrietis likumsargus ar nemitīgiem zvaniem uz glābšanas dienesta numuru 112 traucēja jau kopš agra piektdienas rīta. Ik reizi viņš lūdzis savienojumu ar Ogres iecirkni, lai izteiktu pretenzijas par, viņaprāt, nepamatoti noformētu administratīvā pārkāpuma protokolu.

Ogres iecirkņa policisti kungam paskaidrojuši protokola pamatojumu un iespējas to apstrīdēt. Tomēr vīrietis nerimās un savu taisnību centās pierādīt ar kliegšanu un atklātiem draudiem uzspridzināt policijas iecirkni. Viņš policistiem apgalvojis, ka viņam ir dinamīts, detonators un cilvēks, kurš sprādzienu labprāt sarīkotu.

Ogres iecirkņa policisti nekavējoties reaģēja uz draudiem, ieradās vīrieša dzīvesvietā un neapmierināto kungu aizturēja.

Pārsteigts par likumsargu operatīvo ierašanos, vīrietis atzinis, ka vēlējies tikai pievērst policistu uzmanību un iecirkni spridzināt nav gribējis. Policisti vīrieša dzīvesvietā sprāgstvielas neatrada.

Likumsargi vīrietim izskaidroja, ka spridzināšanas draudi nav īstais veids, kā pievērst uzmanību, kā arī atkārtoti iepazīstināja ar iemesliem, kādēļ viņam iepriekš ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, un tiesībām to apstrīdēt.

Vīrietis jau iepriekš tiesāts par sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu, par ko arī izcietis 20 gadu cietumsodu. Šoreiz pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu, uzņēmumu vai organizāciju darbu, proti, huligānismu.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!