Sestdien īsi pēc pulksten septiņiem no rīta automašīnas "Mazda" vadītāja iebrauca pretējā joslā, kur saskrējās ar ekskavatoru. Negadījumā cieta divi cilvēki – autovadītāja un viņas vīrs. Abiem lauztas ribas un iegūti sasitumi. Cietušos no mašīnas izvilcis ekskavatora vadītājs, citādi, visticamāk tie būtu sadeguši mašīnā.
"Pretī braucošā automašīna sāka virpuļot, slīdēja un atsitās pret manu ekskavatoru. Apstājos un pieskrēju pie tās. Iekšā neviens nekustējās. Domāju jau, ka miruši. Tad arī sajutu deguma smaku," sestdienas rīta notikumus Glūdas pagastā pie Nākotnes atminas valsts akciju sabiedrības "Latvijas autoceļu uzturētājs" Dobeles ceļu rajona darbinieks Ilgmārs Sidorovs.

Sidorovs nesaprot, kāpēc pretī braucošais spēkrats pēkšņi saslīdējis, taču izredzes izvairīties no sadursmes līdzinājušās nullei.

"Cilvēki automašīnā pirmajā brīdī bija nekustīgi, tad iekunkstējās sieviete, vēlāk vīrietis. Vadītājai palīdzēju izkāpt, un tad sajutu deguma smaku. Tā kā nezināju, kas tā par mašīnu – dīzeļdzinēja vai benzīna –, cerēju, ka vismaz nesprāgs, pirms cilvēki nebūs drošībā," stāsta ekskavatorists.

Blakussēdētāja durvis Ilgmāram neizdevās atvērt, palīgā piesteidzies vēl kāds vīrietis un pa abiem cietušo pasažieri viņi izvilkuši laukā. Tad arī mašīna sākusi liesmot.

"Mēs dzēsām ar ugunsdzēšamajiem un sniegu. Visvairāk pārsteidza tas, ka automašīnas stāvēja rindā, bet neviens nenāca palīgā," izbrīnu pauž ekskavatora vadītājs.

Lai gan viss beidzies veiksmīgi – cietušo traumas ir vieglas, vienīgi sadegusi automašīna.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jelgavas brigādes komandiera vietnieks Leons Stablinieks neslēpj – ja ekskavatorists braucējus nebūtu izglābis, tie droši vien ietu bojā, sadegot automašīnā. "Tādēļ ierosināsim šo vīrieti apbalvot," piebilst Stablinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!