Citviet makšķernieki vēl dodas ezeros spiningot, bet atsevišķās vietās jau manīti pirmie zemledus makšķernieki. Bļitkotāji ir ļoti noilgojušies pēc copes un, par spīti tam, ka ledus vēl ir ļoti plāns, jau diezgan droši dodas makšķerēt.
Uz Āžu dzirnavu HES uzplūdinājuma novēroti desmit bļitkotāji, turklāt dažiem bija izdevies arī izvilkt diezgan prāvu lomu. Jautāti, vai nebaidās no ielūšanas, makšķernieki attrauca, ka vēlme izmēģināt veiksmi ir lielāka par bailēm, turklāt tā tiek darīts katru gadu un katram taču gribas būt pirmajam.

"Nemakšķerējam jau tikai vēdera dēļ, tas vienkārši ir azarts. Kā ir brīvs laiciņš, tā gribas doties uz ezeru, makšķerēšana ir kā slimība. Un kā tad neies uz ledus, ja tik labi ķeras," tā atzinis ne viens vien bļitkotājs.

Makšķernieki stāstīja, ka uzplūdinājumu pie Āžu dzirnavu HES šobrīd klāj apmēram piecus centimetrus biezs ledus. Viņi atklāja, ka, ejot pa to, vietām esot dzirdami arī krakšķi - tad paliekot nedaudz neomulīgi, taču, dodoties tālāk, viss ir kārtībā. Makšķernieki apgalvoja, ka ielūzt var pēdējā ledū, bet pirmais ledus ir lokans, tādēļ tajā ielūzt ir grūtāk. Zinot, ka sinoptiķi atkal drīzumā prognozē siltāku laiku, makšķernieki teica, ka tad atkal varēs ņemt rokās spiningu un doties uz līdakām.

Lai arī bļitkotāji jau ir atklājuši sezonu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Gulbenes brigādes komandiera vietnieks Andrejs Andževs ikvienam atgādina uzmanīties. "Nekādi lielie aukstumi nav bijuši, tādēļ ledus vēl ir ļoti plāns.

Bļitkotājiem, protams, ļoti gribas izmēģināt laimi, taču šis prieks viņiem var arī slikti beigties. Visā ūdenstilpē ledus nav vienādi biezs. Vietām tas var būt pieci seši centimetri, taču vietām - daudz plānāks. Kāpšana uz pirmā ledus ir ļoti bīstama, neviens nevar zināt, kā tas var beigties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!