Mednieku klubs Tiegaži sestdien rezultatīvi atklāja lūšu medīšanas sezonu - nepilnu gadu vecu lūšu kaķēnu nomedīja Raimonds Lavrenovs, vēsta laikraksts "Auseklis".
Zīmīgi, ka arī pagājušajā sezonā pirmo lūsi rajonā nomedīja Raimonds Lavrenovs, piedevām - arī bezsniega laikā - 11. decembrī. "Laikam medību dieve Diāna stāv man klāt. Tikpat labi to lūsi varēja nošaut kāds cits, bet sanāca tā, ka zvērs nāca uz manu pusi. Stāv 15 metru attālumā un skatās man acīs… Ko man bija darīt? Šāvu, " stāsta mednieks ar pārdesmit gadu stāžu.

Protams, viņš par savu medījumu ir priecīgs, jo stirnas vai aļņus nošauj teju katrs, bet lūši tomēr ir retums. "Un kad es vēl dzirdu runājam, ka ir cilvēki, kas savos 40 mednieka gados lūsi pat nav redzējuši, tad patiesi jūtos lepns," bilst veiksmīgais mednieks.

Tiegažu klubam tā pastāvēšanas laikā pavisam krituši 4 lūši, no tiem 2 - no Raimonda rokas. No pagājušās sezonas kaķa tapis izbāzenis, bet sievai tas nav paticis, tāpēc atdots. Arī šoreiz viņam ir nodoms veidot izbāzeni.

Pagājušosezon rajona teritorijā nomedīti 8 lūši, šajā atļauts par vienu vairāk. Pavasarī rajonā uzskaitītas 53 lūšu pēdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!