Uzklausot iedzīvotāju sūdzības, Bauskas dome nolēmusi ierobežot pilsētā notiekošo diskotēku ilgumu.
Bauskas Dome saņēmusi vairākus tālruņu zvanus un sūdzību, ko parakstījuši pieci pilsētas iedzīvotāji, par iepriekšējās brīvdienās Pilskalnā notikušo pasākumu. Tajos minēts, ka sarīkojuma radītā skaņa līdz plkst. 6 traucējusi pilsētas iedzīvotāju naktsmieru.

Domes preses sekretāre Andra Matuļenko informē, ka šajā sakarā pašvaldības vadītāja Ārija Gaile uz sarunu aicinājusi Bauskas tautas nama amatpersonas. Sarunā piedalījās arī priekšsēdētājas vietnieks Māris Freimanis, Finanšu nodaļas vadītāja Sarmīte Oļehnoviča.


Sarunā tika spriests gan par faktoriem, kas ietekmē skaņas stiprumu estrādē notiekošajos pasākumos, gan arī tas, kā varētu situāciju šajā jautājumā uzlabot, lai nakts pasākumu dēļ netiktu traucēts naktsmiers pilsētā.


«Kā skaņas pastiprinošs faktors darbojas gan vēja virziens, gan laika apstākļi kopumā, gan skandu izvietojums. Kā skaņu ļoti pastiprinošs iemesls jāmin tas, ka estrāde atrodas pie upēm un ūdens skaņu vada ļoti tālu,» skaidroja Bauskas tautas nama direktors Jānis Matisons. Viņš uzsvēra, ka sūdzībās minētā problēma ir aktuāla jau kopš deviņdesmito gadu beigām, kad skaņu iekārtu tehnoloģijas sāka strauji attīstīties.


Sanāksmē tika nolemts, ka turpmāk diskotēkas un diskokoncerti aizliegti netiks, bet tiks ierobežots pasākuma laiks. Šādi pasākumi varēs noritēt līdz plkst. 24. Iepriekš šādi pasākumi norisinājās vismaz līdz plkst. 2 naktī, bet bieži arī ilgāk.


«Protams, ka tas izraisīs zināmu neapmierinātību, jo liela daļa šādu disko pasākumu apmeklētāju uz pasākumu ierodas tikai ap pusnakti,» sacīja Bauskas tautas nama speciāliste Sigita Vaitaite.


Tomēr pašvaldība ņēmusi vērā pilsētas iedzīvotāju intereses un noteikusi ierobežojumus šādiem pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!