Virpuļviesulis Aizkraukles pagastā nolauzis 30-40 kokus, traumējis govi, sabojājis garāžas un pagraba jumtu, kā arī nodarījis virkni citu postījumu.
Aizkraukles pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Bāliņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka virpuļviesulī visvairāk cieta "Ignatu" mājas, kur aptuveni sešu metru augstumā virs zemes tika nolauzti vairāki koki. Vairākus kokus, kuri nelūza, virpuļviesulis izgāzis ar visām saknēm. Krītošie koki sabojājuši garāžas un pagraba šīfera jumtus. Dzīvojamā māja un kūts stihijā par laimi nav cietusi. Laimīgas sagadīšanās dēļ virpuļviesulī necieta arī cilvēki. "Ignatu" mājas saimniece līdz dabas stihijas uznākšanai bija paspējusi ieskriet mājās, bet saimnieks paslēpies aizvējā aiz mājas.

Ne tik labi klājies kādai slaucamai govij, kura ganījusies Daugavmalā, - tai uzkritis kāds virpuļviesuļa izgāzts koks. Pēc tam, kad aptuveni piecas minūtes trakojusī dabas stihija bija pārskrējusi un, zaudējot spēku, devās tuvējā purva virzienā, mājlops ticis atsvabināts. Patlaban gotiņai sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība, un, iespējams, mājlops varētu izdzīvot un dot saviem saimniekiem pienu arī turpmāk.

Virpuļviesulī cieta arī "Ignatiem" kaimiņos esošais privātais ābeļdārzs, kur tika nolauzti un izmētāti vairāki desmiti augļukoku.

Patlaban "Ignatu" mājās tiek likvidētas virpuļviesuļa nodarīto postījumu sekas - tiek sazāģēti un novākti nolauztie un aizlauztie koki. Lai palīdzētu māju saimniekiem, vietējā pašvaldība nosūtījusi viņiem palīgā algotos sabiedriskajos darbos nodarbinātos vietējos bezdarbniekus. Lai apzāģētu pie galotnēm aizlauztos kokus, nākamnedēļ vietējā pašvaldība paredzējusi sūtīt palīgā māju saimniekiem arī autopacēlāju.

Pēc Bāliņa rīcībā esošās informācijas, virpuļviesulis nodarījis postījumus arī viņpus Daugavai esošajā Sērenes pagastā, kur kādai mājai sabojāts jumts un cietusi kāda ferma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!