Bērnudārzs ar līdzās esošu peldbaseinu Bauskā, Salātu ielā 5, tik drīz netaps. Pašvaldība apturējusi projektu jauna bērnudārza un peldbaseina būvniecībai, informē Domes preses sekretāre Andra Matuļenko.
Bērnudārza un peldbaseina projekts apturēts pašreizējās finansiālās situācijas dēļ. Netiek gan informēts, uz cik ilgu laiku nolemts projekta īstenošanu atlikt. Domē skaidro, ka jautājums par bērnu izvietošanas iespējām pirmsskolas iestādēs jāskata kopā ar novada reformu. Iespējams, optimizējot novada izglītības iestādes, atbrīvosies telpas, ko varēs izmantot bērnudārza iekārtošanai.

A. Matuļenko precizē, ka Bauskā rindā uz bērnudārzu ir ap 360 mazuļu. Pašlaik pilsētā ir divas uzturētas pirmsskolas izglītības iestādes, kurās ir vietas vairāk nekā 400 mazuļiem.

Ēku Dārza ielā 3, kur vēl nesen bija mākslas skola un kas kopš pērnā rudens stāv tukša, pašvaldība šogad centīsies remontēt, lai tajā varētu izvietot ap simts bērnu. To «Bauskas Dzīvei» apliecināja Domes izpilddirektors Jānis Mičulis.

«Bauskas Dzīve» jau vēstīja, ka pagājušā gada augustā pašvaldība izteica ieceri būvēt bērnudārzu un baseinu vietā, kur savulaik peldbaseinu vēlējās celt zemnieku saimniecība «Strīķeri». Pilsētas Būvvaldei bija noteikts izstrādāt objektam plānošanas un arhitektūras uzdevumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!