Pie pašreizējā Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra Rēzeknē būvniecības izmaksu sadalījuma starp Eiropas Reģionālās attīstības fondu, valsti un pašvaldību Rēzeknes pašvaldība nevar atļauties līdzfinansēt koncertzāles būvniecību, sacīja Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

"Lai gan plānotās būvniecības izmaksas ir samazinājušās, pie pašvaldības 22,5 miljonus latu lielā gada budžeta septiņi vai astoņi miljoni latu tāpat ir pārāk liela summa. Līdzfinansējuma nodrošināšanai nāktos ņemt kredītu, kas savukārt nozīmētu to, ka pašvaldības aizņēmumu kopsumma sasniegs 20% atzīmi no pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumiem. Tas tā nedrīkst būt," sacīja Rēzeknes mērs un piebilda, ka savulaik nepamatoti lielu summu pašvaldība jau iztērējusi koncertzāles projekta izstrādei.

Bartaševičs arī uzsvēra, ka no pašvaldības budžeta koncertzāles uzturēšana gadā prasītu aptuveni 700 000 latu, nemaz nerunājot par iespējamām problēmām ar telpu aizpildīšanu un mākslinieku piesaisti.

Bartaševičs tomēr pieļāva iespēju, ka pašvaldība nākotnē varētu atgriezties pie koncertzāles būvniecības jautājuma. "Ja izdotos piesaistīt vairāk finansējuma no Eiropas, tikai tad varētu apsvērt iespējas par reiz iesāktā projekta turpināšanu," sacīja Rēzeknes domes priekšsēdētājs.

Kā ziņots, Austrumlatvijas reģionālo daudzfunkcionālo centru bija paredzēts izvietot Rēzeknes upes ielokā (Pils ielā 2b un 2d) uz pašvaldībai piederoša zemes īpašuma iepretim Festivāla parkam. Būvniecību bija plānots sākt nākamgad, lai jau 2012.gadā Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs vērtu durvis pirmajam koncertam.

Plānotā Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra galvenā funkcija būtu profesionālās un amatiermākslas norises, proti, klasiskās mūzikas koncerti, operetes, izrādes, uzvedumi, bet atbalsta funkcijas - populārās mūzikas koncerti, kino, konferences, izstādes, sabiedriskā ēdināšana, mūzikas instrumentu veikals u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!