Anonīma persona kādā IT speciālistu domu apmaiņai veltītā interneta resursā saviem virtuālo sarunu biedriem ir lūgusi palīdzību uzlauzt Liepājas ziņu portālu www.virtualliepaja.lv. Noskaidrots, ka šī persona strādā Liepājas domē, “Delfi” informēja šī resursa pārstāvis, kas vēlējās savu vārdu nenosaukt.

No “uzlauzēja” teiktā izriet, ka norādījumu sabojāt portālu devusi kāda augstāka amatpersona, jo tur ik pa laikam tiek publicēta šai amatpersonai nevēlama informācija. “.. man ir dota neoficiāla pavēle iznīcināt vai vismaz sabojāt saitu: www.virtualliepaja.lv (Sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem ir konkrēti uzkāpts uz varžacīm.)”, forumā raksta persona ar pseidonīmu Kluney.

Pie tam, par lapas uzlaušanu tiek piesolīta materiāla atlīdzība, kuru “Kluney” ir gatavs maksāt no savas kabatas, jo par neizpildīto darbu, pēc minētās personas vārdiem, viņam draud sods.

Portāla uzlaušana būtu krimināli sodāms noziegums.

Jāsaka, ka arī paši www.virtualliepaja.lv veidotāji portālā ir publicējuši paziņojumu, kurā izteikuši draudus, ka noteikti atradīs šo “Kluney” un ar viņu “iepazīsies”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!