Sestdienas rītā Balvu centrā atrasts nomaldījies mazs Ķīnas ūdensbriedis – mundžaks, ziņo Balvu novada pašvaldība. Kā viens no pasaulē mazākajiem briežiem nokļuvis Balvos, ir mīkla, jo Latvijā mundžaki nedzīvo.

Dzīvnieks atrasts Balvos Teātra un Bērzpils ielu iekšpagalmā. Dzīvnieku pirmie pamanījuši pagalma iedzīvotāji un ziņojuši pašvaldības policijai, kas mazo briedi ar sīkajiem ilknīšiem iesprostoja tuvējā šķūnī un vakarā aiztransportēja uz briežu dārzu "Mežsētas" Rugāju novadā.

Balvu pašvaldības policists Ingus Koļcovs pastāstīja, ka tika saņemta informācija par to, ka pilsētas centrā skraida maza stirna. "Ierodoties notikuma vietā, konstatējām, ka šis dzīvnieks nav gluži stirna. Kopā ar mežniecības speciālistu Edgaru Skuču dīvaino dzīvnieku saķērām un iesprostojām šķūnī," Koļcova stāstīto citē Balvu pašvaldība.

Briežu dārza saimniece Ināra Pušpure bija pārsteigta par interesanto dzīvnieku. Noskaidrojās, ka tas ir Ķīnas ūdensbriedis – mundžaks.

Latvijā šādu dzīvnieku nav. Arī Rīgas Zooloģiskā dārza ekspozīcijā Ķīnas ūdens brieža nav. Pušpure stāstīja, ka briedītis ir draudzīgs, acīmredzot, jauniņš. "Grūti saprast, kā šāds rets dzīvnieks varēja gadīties Balvu centrā. Iespējams, ka kāds ir gribējis šādu dzīvnieku turēt mājās, bet nav pareizi izvērtējis savas iespējas, bet varbūt mundžaks ir izmucis no savas piespiedu dzīves vietas," spriež Pušpure. Viņa saka, ka ar jauno briedīti mājinieki jau ir iedraudzējušies, bet tuvākajās dienās Ķīnas ūdensbriedis ceļos uz Rīgas Zooloģisko dārzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!