Foto: DELFI
Cīņa ar dabas stihiju, kad pagājušā gada decembrī Dundagas novada Kolkas pagastā bija izveidojusies neierasti bieza sniega sega un aizputināto ceļu dēļ pāris dienas mazo piejūras ciemu iedzīvotāji faktiski bija atgriezti no ārpasaules, pašvaldībai radījusi 9800 latu zaudējumus, informēja Dundagas novada domes priekšsēdētājs Aldons Zumbergs.

Šonedēļ pašvaldība vērsusies Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā ar lūgumu valstij kompensēt šos zaudējumus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

"Tā bija vienas nakts stihija, bet snigšana turpinās, un Kolkā joprojām ir biezākā sniega sega Latvijā," pastāstīja Zumbergs, akcentējot, ka ceļu tīrīšanai pašvaldībai šogad nākas tērēt krietni vairāk līdzekļu nekā citus gadus. Tā kā pašvaldība šogad vēl nav saņēmusi ceļu uzturēšanai paredzētos līdzekļus no valsts autoceļu fonda, sniega tīrīšana pagaidām notiek uz parāda.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 16.-18.decembrī aizputināto ceļu dēļ no ārpasaules faktiski bija nošķirti Vaides, Saunaga, Košraga u.c. Dundagas novada Kolkas pagasta mazo piekrastes ciemu iedzīvotāji. Septiņus kilometru garumā neizbraucams bija Ventspils-Kolkas ceļš no Kolkasraga līdz Vaidei, tāpat bija aizputināti ceļi, kas atzarojas no Ventspils-Kolkas ceļa un ved uz piekrastes ciemiem Vaidi, Saunagu, Mazirbi, Pitragu, Košragu un Sīkragu.

16. un 17.decembrī Kolkā bija izveidojusies aptuveni metru bieza sniega sega, vietām tā sasniedza pat divus metrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!