Daugavpils Domes vadība ir saņēmusi informāciju no Kultūras ministrijas- Latvijas teātru valsts dotāciju projektu 2010. gadam. Pašvaldības vadību pārsteidza procenta apmērs, kas paredzēts Daugavpils teātrim. No valsts dotācijas kopējās summas, kas paredzēta visiem Latvijas teātriem - 3 milj. 97 tūkst. , Daugavpils teātrim atvelēti tikai 4%, - informē daugavpils.lv.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietniece izteica neizpratni par to, ka Daugavpilij ir vismazākā summa. “ Neviens santīms nav paredzēts teātra telpu uzturēšanai, minimāla summa ir paredzēta jauniestudējumiem. Plānotā nauda ļautu Daugavpils teātrim iestudēt tikai divas jaunas izrādes”, skaidroja Strodes kundze.

Daugavpils pašvaldība ir nosūtījusi Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai vēstuli ar lūgumu izskatīt jautājumu par Daugavpils teātra likteni un Daugavpils pašvaldības iebildumus, pielikumā ir trīspusēja sadarbības līguma projekts un līgums starp teātri un Kultūras ministriju, kas noslēgts 2008. gadā- “ Par deleģēto kultūras funkciju veikšanu”, kas nav lauzts un ir spēkā līdz 2011. gada 31. decembrim.

Rita Strode izteica cerību, ka Saeimas deputāti sadzirdēs Daugavpils argumentus. Identiska dokumentu pakete nosūtīta arī kultūras ministram Intam Dālderim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!