Foto: DELFI
Viļakas novada Vecumu pagastā Krievijas pierobežā mednieki sākumā pamanījuši lāča pēdas, bet pēc tam arī pašu milzīgo aptuveni 200 kilogramus smago dzīvnieku.

Mednieku biedrības "Vecumu mednieks" valdes loceklis Alberts Draviņš, pastāstīja, ka lāča pēdas Viļakas novada mežos manījuši vēl pirms aukstā laika iestāšanās, bet pats lācis pamanīts kādu mežacūku un staltbriežu medību laikā. Dzenot mežacūkas, mednieki sabiedējuši arī lāci, kurš Latvijas teritorijā, iespējams, iemaldījies no Krievijas mežiem.

Sabiedētais dzīvnieks, mūkot no medniekiem, sākumā šķērsojis vienu ceļu, tad otru, bet beigās devies Krievijas virzienā un šķērsojis valsts robežu.

Šis neesot pirmais gadījums, kad Viļakas apkaimē manīti lāči. Pirms aptuveni diviem gadiem kāds vietējais iedzīvotājs pastāstījis Draviņam, ka gaišā dienas laikā redzējis lāci kādā auzu tīrumā. Lielais dzīvnieks bijis mierīgs, un šķitis, ka viņu nemaz neuztrauc tas, ka viņš var tikt pamanīts.

Toreiz Vecumu medniekam nav gribējies ticēt stāstītajam, bet pēc pēdējā laika notikumiem vairākus gadus vecais stāsts vairs nešķiet tik neticams kā kādreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!