SIA "Liepājas enerģijas" termoelektrocentrāles (TEC) teritorijā trešdien uzstādīts jauns 36 metrus augtsts skurstenis, kas apkalpos ūdenssildāmos katlus un ir viens no pirmajiem darbiem TEC rekonstrukcijas projekta ietvaros.

Skursteņa izmaksas ir nepilni 200 tūkstoši latu, informē uzņēmums. Tas ražots Dānijā pēc SIA "Liepājas enerģija" pasūtījuma.

"Liepājas enerģija" Liepājas TEC rekonstrukcijas projektu plāno realizēt tuvāko divu gadu laikā, tai skaitā piesaistot ES Kohēzijas fonda līdzekļus. Rekonstrukcijas laikā tiks izbūvēts pilnīgi jauns un efektīvs siltuma avots, kurā kā kurināmais tiks izmantots atjaunojamie energoresursi – biomasa. SIA "Liepājas enerģija" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Suškovs uzsver, ka jaunais skurstenis ir pirmais un tikai neliels solis Liepājas TEC projekta realizācijā.

Pagājušajā gadā avārijas stāvokļa dēļ tika daļēji demontēts esošais skurstenis, kuru vēlāk plānots nojaukt.

Jaunā skursteņa uzstādīšanai līdzi sekoja firmas "Inspecta" pārstāvji, kuru uzdevums bija rūpēties par sniegto pakalpojumu kvalitāti, ražoto preču atbilstību normatīvu un standartu prasībām, vides un infrastruktūras drošību, kā arī kvalitāti.

"Inspecta Latvija" Kurzemes reģiona priekšnieks Uldis Kupšis atzīst, ka darbs esot ļoti atbildīgs un šis esot pirmais tik liels skurstenis , kas pēdējo gadu laikā Liepājā uzstādīts, un esot lielā atbildība piedalīties nozīmīgu rūpniecības objektu būvniecībā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!