Foto: DELFI
Svētdienas pēcpusdienā no Līgatnes dabas taku voljēra izbēdzis lācis, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma. Pēc jaunākās informācijas svētdienas vakarā dzīvnieku nav izdevies atrast.

Kā sacīja Jukāma, lācis izbēdzis laika posmā no plkst.18 līdz plkst.18.30.

Pēc informācijas saņemšanas uz Līgatnes dabas taku teritoriju devās 11 policijas darbinieki, tomēr svētdienas vakarā lāci atrast nav izdevies. Naktī dežūrēt paliks viena policijas ekipāža, kas uzraudzīs, lai teritorijā neierodas cilvēki, sacīja Jukāma.

Lāča meklējumi tiks atsākti no pirmdien no rīta.

Policija ir slēgusi pievedceļus uz Līgatnes dabas takām. Vietējie iedzīvotāji aicināti būt uzmanīgiem un apkārtējo māju iedzīvotājiem bez vajadzības ārā neiet. Policija aicina ziņot, ja cilvēku rīcībā ir kāda noderīga informācija.

Neoficiāla informācija liecina, ka izbēgusi lācene Made, kura pērn jau reizi devās brīvsolī, naktī uz 18.augustu izrokot sev ceļu zem iežogojuma. Toreiz lācis nākamajā dienā tika atrasts pie kādām mājām, našķojamies ar āboliem.

Ņemot vērā, ka dabas takās mītošie lāči ir saraduši ar cilvēku klātbūtni, tiem ir mazināts baiļu instinkts. Sastapšanās ar šādu lāci ir bīstama, toreiz sacīja Līgatnes pašvaldības pārstāvji.

Kā ziņo "Delfi.ee", arī Igaunijā nedēļas nogalē satraukumu radījis lācis, kurš pastaigājies pa Piritas rajonu Tallinā. Tas ir bijis savvaļas dzīvnieks, un, kā uzskata eksperti, aptuveni gadu vecais dzīvnieks pilsētā iemaldījies savas muļķības vai arī bada dēļ.

Foto:Lāči Līgatnes dabas parkā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!